Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Pristagarna i idétävlingen Jagharenide.nu 2024 Fatin Foxana Saleh, Daniel Holm och Anusha Gamlath.
Foto: Pressbild

Avestabor fick pris i ärofull idétävling

AVESTA. Vinnarna till den prestigefulla tävlingen ”Jagharenide.nu” 2024 har nyligen korats. På första plats kom Avestaborna Daniel Holm och Vincent Castellano.

Det är Dalarna Science Park i samarbete med Sparbanksstiftelsen Dalarna som arrangerar tävlingen för andra året.
Målet med den är att uppmuntra till entreprenörskap och innovativa idéer.
I år går första priset till Avestaborna Daniel Holm och Vincent Castellano. De får pris för deras idé “InsightCycle” som är en så kallad feedbackplattform som hjälper företag att samla in feedback från sina kunder.
För innovationen får pristagarna ett stipendie på 20 000 kronor samt möjlighet att vidareutveckla idén i Dalarna Science Parks inkubator under sex månader.
– Vincent och jag tror på idén, och marknadsundersökningar visar att det finns intresse. Vi är glada över att få tid i Dalarna Science Parks inkubator och ett startbidrag som gör idén möjlig, säger Daniel Holm.

Daniel Holm (på bilden) och Vincent Castellano vann första pris i Dalarna Science Parks tävling Jagharenide.nu. Foto: Pressbild

Jagharenide.nu pågick under hela april och resulterade i att ett fyrtiotal tävlingsbidrag från tolv av Dalarnas femton kommuner skickades in.
Varje bidrag har bedömts utifrån ett antal kriterier. Till exempel hur genomförbar idén är, vilken marknadspotential den har och hur den svarar upp mot hållbarhetsmålen i Agenda 2030.
Felicia Dakkour är en av jurymedlemmarna från Dalarna Science Park. Hon ser fram emot att följa Daniel Holm och Vincent Castellanos fortsatta resa.
– Idén adresserar ett problem som många företag både i Dalarna och resten av världen känner igen – behovet av djupare kundkännedom. Deras koncept är väl genomtänkt och teamet besitter den relevanta kompetensen för att både utveckla och förverkliga idén. Det ska bli spännande att följa Daniel och Vincent under de kommande sex månaderna.

Tävlingens andra pris går till Borlängebon Fatin Foxana Saleh för hennes idé om en mobilapp som underlättar för djuradoption, med fokus på hundar.
I stipendium får hon ett affärsutvecklingsstöd i tre månader.
Tredje pris går till Anusha Gamlath med team från Borlänge som får en månads affärsutvecklingsstöd för deras idé Sortify, en mobilapp som är utformad för att motivera och utbilda användare om korrekt hushållsavfallssortering.
– Konkurrensen har varit hård. Vi har fått in många spännande idéer med potential, där alla har fått erbjudande om individuell coachning. Det är inspirerande att se så många innovativa och genomtänkta idéer som kan göra en positiv inverkan på samhället, säger Jacob Ode, affärscoach vid Dalarna Science Park och tävlingsjuryns ordförande.

Fakta – Jagharenide.nu
Idétävling som arrangeras på flera håll i Sverige.
Tre pristagare får affärsutvecklingsstöd och startkapital värt totalt 115 000 kr.
Jagharenide.nu är tillbaka igen 2025.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!