Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
I sista matchen innan sommaruppehållet svarade Avesta-herrarna för en mäktig upphämtning. Detta då 0–3 förvandlades till 3–3 under matchens sista 28 minuter.

Avesta AIK:s jättespurt innebar en viktig poäng

AVESTA. Avesta AIK stod för en riktig uppryckning hemma mot IK Huge i fotbollstrean och Krylbo IF:s U-lag fortsätter att vinna i sexan. Här har ni en summering av den senaste veckans fotboll.

Avesta AIK har gått på sommarledighet. Det efter att ha stått för en riktig uppryckning i sista matchen hemma mot IK Huge.
När 28 minuter återstod låg Avesta nämligen under med 0-3.
Men det skulle bli poäng efter mål två mål av Adam Tumma och ett av Albert Orre. 3-3-målet kom i den 90:e minuten på straff av Orre inför 96 åskådare.
– Vi fick vi jobba i underläge, men hittar energi när vi gör ett formationsbyte och går ner på en trebackslinje och spelar 3-4-3. Då får vi mer tryck i offensiven, säger tränare Aram Abed till klubbens hemsida.
I tabellen ligger klubben just nu på en negativ kvalplats med sina 14 poäng på 12 matcher.
Nu är det uppehåll för klubben, nästa match spelas den 1 augusti borta mot Forssa BK.

Krylbo IF hade inga problem att besegrar jumbon Ulfshyttans IF på bortaplan, 5-0 efter ett hattrick av Jack Franzén Olsson. Övriga mål gjordes av Patrik Hammarström och David Vikström.
Lagen möttes för övrigt igen på onsdagskvällen.

Skogsbo-Avesta IF spelade 1-1 mot nästjumbon Amsbergs SK på bortaplan efter mål av Viggo Meerits. Lagen möttes igen på Klockarvallen på onsdagskvällen.

I östra sexan har Krylbo IF:s U-lag stått för en lysande vårsäsong och har ännu inte förlorat. Det betyder också att de toppar serien.
Senast blev det 5-2 hemma mot Vika IF efter två mål av Sirak Zewenggal och Wilmer Edh Eriksson samt ett av Noel Bäckström.

Avesta AIK:s damer spelade i onsdags mot Östansbo IS på bortaplan i division 4-serien. En match som hemmalaget vann med 3-1 efter Avestamål av Idde Fargve Vernersson.
I onsdags spelade AIK igen, då mot serieledaren Säters IF på bortaplan.