Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Foto: Sara Flodin

Återkommer till hem- och trädgårdsmässa

LUDVIKA/SMEDJEBACKEN Det snöade på knallar och besökare under årets vårmarknad i Ludvika, men trots detta blev det en folkfest. Oliver Eskilsson som sålde ost på marknaden förra helgen återkommer denna helg till trakterna för att medverka på Dalarnas hem- och trädgårdsmässa.

– Jag fick en chock för att det var så mycket snö, men det var ingen kyla säger Olivers kollega Amanda Julin som står med jackan uppknäppt och säger att hon inte tycker att det varit så kallt, som gjorde sin första dag på arbetet, men kommer arbeta som ostförsäljare hela sommaren.
– Vi åker på marknader varje helg, förklarar hennes chef Oliver.
Vädret var perfekt klimat för att sälja parmesanost och osthandlaren Oliver Eskilsson kunde stapla massor av stora ostar i den kylskåpskalla temperaturen utan att oroa sig för att förkorta datumet.

Oliver utgår från Stockholm där han även håller på att öppna upp en ostbutik i Vasastan, men försäljningen på Ludvikas vårmarknad svarade upp mot förväntningarna.
– Helt okej, vi klarar att betala hyran och åka på semester en gång om året, that’s it, förklarar Oliver som denna säsong kommer vara knalle på Rättviks, Norbergs och Borlänges marknader.
För den som missade chansen till ett ostinköp finns en ny chans denna helg. Teamet återkommer nämligen till Dalabygden för att sälja ost på Dalarnas hem- och trädgårdsmässa i Smedjebacken denna helg.

Fotnot: Dalarnas hem- och trädgårdsmässa arrangeras helgen den 13-14 april i Barken Arena, Smedjebacken medan höstmarknaden arrangeras i Ludvika mellan den 18-20 oktober.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!