Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
IK Brage. Superettan. Fotrboll
IK Brage vann igen efter två raka förluster. Foto: Henrik Hansson
Foto: Henrik Hansson

Äntligen seger efter två nollpoängare

BORLÄNGE. En perfekt avslutning inför uppehållet. Det fick IK Brage när de hemma besegrade Östers IF i superettan – 1-0 (0-0) inför 1 776 åskådare. – Resultatet kanske var bättre än prestationen, säger tränare William Bergendahl.

Elva omgångar är spelade av superettan och Borlängeklubben är med i toppstriden. Efter två 0-1-förluster mot Utsikten på bortaplan och Degerfors hemma på Borlänge Energi Arena var det ett Brage i stort poängbehov.
Då presterade laget en bra match och vann med 1-0.
I den 67:e minuten kom matchens enda mål och målskytt var Ieltsin Camoes.
– Det känns jättebra. Det var en mycket svår match mot en bra motståndare. Vi kämpade hårt, liksom dem, och det känns bra att komma ut som segrare på hemmaplan, säger han på klubbens hemsida.

Superettamatchen spelades i stekande värme inför närmare 1 800 åskådare.
– Personligen fick jag kämpa mycket, jag saknade energi och hade svårt att andas. Det gjorde det ännu svårare, men det viktigaste var att vi belönades till slut, säger Camoes.
Segern innebär att Brage ligger på sjätte plats i den jämna tabellen, det är bara en poäng upp till tvåan Degerfors IF. Till ledande Landskrona BoIS är det sex poäng.

Så här säger tränare William Bergendahl till klubbens hemsida.
– Kanske resultatet är bättre än prestationen och matchen. Jag tycker vi har haft fighter där vi spelat bra, både mot Oddevold och Utsikten där vi har förtjänat mer. I dag tyckte jag vi hade en lite svagare prestation där vi slog bort en del passningar och får ingen rytm. Men vi gör ett mål och lyckas reda ut det. Såklart väldigt skönt.
Nu väntar ett uppehåll och nästa match spelar Brage den 17 juni borta mot Trelleborgs FF. Nästa hemmamatch spelas den 23 juni, då mot GIF Sundsvall.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!