Alexandra Lorenz, Blomsterlycka Gård, tillsammans med Johannes Kotschy.
Foto: Pressbild

Alexandra Lorenz erhöll stipendium från stiftelse

BY KYRKBY. Sparbanksstiftelsen Dalarna har fem förtroenderådsområden i Dalarna. Stiftelsen stödjer olika projekt såsom Ung Företagsamhet och Ung Ekonomi, projekt som sprider kunskaper om entreprenörskap och sund ekonomi. En av pristagarna är Alexandra Lorenz som driver Blomsterlycka Gård.

Varje område beslutar om lokala uppmuntringsinsatser i form av stipendier i dialog med Swedbanks lokala bankkontor.
Sparbanksstiftelsen Dalarna skall stödja sparsamhet, men stödjer även näringsliv, forskning, utbildning, idrott och kultur. Stipendierna kan delas ut till företag, föreningar eller privatpersoner.
Sparbanksstiftelsen har denna gång valt att utdela ett lokalt stipendium till Alexandra Lorenz, Blomsterlycka Gård, By Kyrkby.
Stipendiet uppgår till 10 000 kronor och delades ut av Ewa Lövgren och Johannes Kotschy, som representerande förtroenderådet i Södra Dalarna.

Motivering till det lokala stipendiet till Alexandra Lorenz, Blomsterlycka Gård.
”En bit från By kyrka spricker skogen upp och om våren och sommaren målas en otroligt vacker tavla upp. Med blommor, sjön Nässen och röda lador så skapas denna tavla. Alexandra har genom Blomsterlycka gård skapat en blomstrande oas. Med finess och fingertoppskänsla, nytt och gammalt, sommar och vinter, blommor och skog har en unik mötesplats vuxit fram, som lockar människor från stad och land. En entreprenör med gröna fingrar och smart sinne gör ett fantastiskt arbete i denna fina bygd.”

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS