Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Hellin Engström, Elton Herre, Viktor Backman, Philip Bjur, Meja Eriksson Harjunpää och Axel Stenvall har alla varit med på Golfkul i sommar. Bakom barnen syns Edvin Lindgren, ledare för gruppen. Vid åtta tillfällen har barnen fått lära känna sporten lite närmare och samtidigt träffat nya kompisar.
Foto: Kenneth Johansson

Aktiv sommar för Avestas yngsta golfare

AVESTA. Avesta GK har under sommaren haft två olika träningsgrupper för golfglada barn. Lagom till skolstarten hade de avslutning.

Även om hösten är på ingång så är det flera veckor kvar av golfsäsongen. Dock har Avesta GK haft avslutning för årets två barngrupper – Golfkul och Knattegolf.
– I början var det mycket träning med innebandybollar och skumgummibollar, det var inga riktiga golfbollar då. Till exempel att chippa in i en rockring. Man kan hitta på många olika grejer med rockringar, det blir ju ett större hål än ett vanligt golfhål, säger Edvin Lindgren som tog hand om Golfkul.

Barnen, som i gruppen Golfkul är 5-8 år, har även slagit med golfbollar men Edvin har inte pratat mycket alls kring teknik och teori.
– Vi har kört något pass på rangen och då har de fått slå med riktiga bollar. Men är man så liten så handlar det bara om att de ska ha kul och upptäcka golfen och omgivningarna och att träffa lite kompisar.
– Nästa år kanske man kan gå in på lite teori, säger Edvin som gjorde sin första sommar som ledare.
– Det är jättebra att föräldrarna är med, främst för säkerheten. Det går inte att hantera nästan tio barn själv.

Det blir en annan träning i Knattegolf, en grupp med äldre barn från nio år upp till elva, tolv år.
– Vi har haft tio knattar som tränat totalt elva gånger under sommaren, en gång i veckan. Vi har tränat alla typer av slag och bland annat spelat på sexhålsbanan som vi gjort i ordning på rangen.
– Vi har även varit till Hedemora och spelat deras korthålsbana. Det flesta av barnen har tidigare varit med i Golfkul, berättar Ola Lindbäck som tillsammans med hustrun Monica Hermansson Lindbäck har tagit hand om gruppen.
Monica och Ola har varit med och utvecklat detta koncept och nu när barnbarnen spelar så har de blivit kvar som ledare.

Nästa sommar hoppas Avesta GK på att än fler barn och ungdomar ska komma till banan i Åsbo för att testa på och upptäcka golfen.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 36 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!