Spänningen i luften gick så småningom över i lättnad och glädje – åtminstone för alla dem som prisades under Stjärngalan i Borlänge.
Foto: Karin Diffner

Stjärnregn över Galaxen

DALARNA. Ett rejält stjärnregn ströddes ut över välförtjänta företag under Stjärngalan i Borlänge. Ett av dem var Gustafs Scandinavia som vann kategorin årets varumärke. – Vi fyllde 110 år förra året, så det här är en fantastisk fin present, kommenterade vd:n Ruben Kruowel glatt från scenen.

Januari och februari är galornas tid. Förra veckan dukade Dalarna Business upp till en rejäl fest på Galaxen i Borlänge.
Kökschefen Stefan Brundin med personal såg till att de 500 gästerna blev mätta, Honey uppträdde och Roberto Vacchi skötte konferenciersysslan under den 17:e upplagan av Dalarnas största företagarfest.

Årets företagsledare i Dalarna 2023 är Tomas Ramsell på Västanhede Group i Avesta. Foto: Karin Diffner
Årets företagsledare i Dalarna 2023 är Tomas Ramsell på Västanhede Group i Avesta. Foto: Karin Diffner

De här företagen fick utmärkelsen Stjärnan 2023, diplom och en statyett i trä gjord av Säters snickerifabrik.
Årets nyföretagare: Robert Gärdeäng, Kennet Nilsson och Lennart Nilsson, Svensk Fordonsladdning AB, Rättvik.
Årets exportföretag: Pressmaster Aktiebolag, Älvdalen.
Årets ungdomsföretagare: Philip Niva, xmore AB, Mora.
Årets företag: Uw-Tech AB, Falun.
Årets nytänkare: Fredrik Hedlund, Liura AB, Sälen.
Årets företagsledare: Tomas Ramsell, Västanhede Group, Avesta.
Årets varumärke: Gustafs Scandinavia Aktiebolag, Säter.
Årets Dalaprofil: Författaren Hanna Blixt, Insjön.

Gustafs Scandinavia var nominerat i två kategorier och vann en av dem, årets varumärke. Här poserar några representanter för fotografen efter prisutdelningen. Foto: Karin Diffner
Gustafs Scandinavia var nominerat i två kategorier och vann en av dem, årets varumärke. Här poserar några representanter för fotografen efter prisutdelningen. Foto: Karin Diffner
Mattias Carlgren, på UW-Tech från Falun, visar stolt upp statyetten för årets företag. Foto: Karin Diffner
Mattias Carlgren, på UW-Tech från Falun, visar stolt upp statyetten för årets företag. Foto: Karin Diffner

Galamenyn:
Förrätt: Picklade rotselleriknyten med Rättviksärtshummus serverat med grillad rotsellerikräm och ramslökskapris.
Varmrätt: Kycklingballotine fylld med Murboannas röda ost, basilik och tomat serverat med palsternackspuré och ört velouté.
Efterrätt: Passionsfruktscheesecake, gjuten chokladtryffel och färsk frukt.

I år fick alla pristagare en trästatyett med sin kategori ingraverad. Statyetten är gjord av Säters snickerifabrik och just den här gick till UW-Tech i Falun. Foto: Karin Diffner
I år fick alla pristagare en trästatyett med sin kategori ingraverad. Statyetten är gjord av Säters snickerifabrik och just den här gick till UW-Tech i Falun. Foto: Karin Diffner

 

 

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS