Dom. Klubba. Tingsrätt.
Foto: Dreamstime

16 års fängelse för yxmordet i Horndal

HORNDAL. 16 års fängelse. Det blev domen för den man i 25-årsåldern som mördade en person med en yxa i Horndal förra året. Men Horndalsbon hävdar att det handlade om självförsvar.

Det var tidigt på kvällen den 3 augusti förra året som polisen larmades till ett bostadsområde i Horndal. Där hittades en allvarligt skadad man i källaren till ett flerfamiljshus. Mannen var huggen på överkroppen med en yxa, hans liv gick inte att rädda och han förblödde på brottsplatsen.
Horndalsbon greps direkt på platsen och har varit frihetsberövad sedan dess.
I utredningen har framkommit att de båda männen var bekanta sedan tidigare och det har funnits någon form av osämja mellan dem.

Den aktuella dagen fick Horndalsbon veta att den bekante mannen befann sig en källare i området. Han har uppgett att han känt sig rädd för mannen och beväpnade sig med en yxa innan han gick för att leta på mannen i källaren.
Horndalsbon har erkänt att han där högg mot mannens ena axel med yxan, men att hugget var lätt och att det var i självförsvar.
Tingsrätten avvisar motivet om självförsvar och fastslår att Horndalsbon dödat mannen genom att med stor kraft hugga honom med yxan på överkroppen. Rätten menar bland annat att även om Horndalsbon känt sig rädd, så har han själv försatt sig i den trängda situationen i källaren genom det medvetna valet att ta med sig yxan.
Den mördade mannen är i 50-årsåldern och hemmahörande i Västmanland.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS