ANNONS

Falun Borlänge Zontaklubb, 19 av 29 medlemmar.
Foto: privat

Zonta skänker 8 000 kronor till kvinnojourerna

FALUN/BORLÄNGE. Zonta är en internationell organisation som arbetar för att stärka kvinnors och flickors mänskliga rättigheter i Sverige och världen.

Falun Borlänge-klubben har under verksamhetsåret haft två större aktiviteter under tio dagar i november: Den internationella kampanjen ”Zonta says no to violence against women” samt på den internationella kvinnodagen den 8 mars.
Förutom antivåldsbudskapet har evenemangen också inneburit insamling av pengar på totalt 8 000 kronor. Pengarna delades nyligen vid ett möte på Skyttepaviljongen i Falun.

Karin Lind Martinsen på Kvinnojouren Kullan i Falun och Lena Hjort på kvinno- och tjejjouren i Borlänge fick motta 4 000 kronor var till sina respektive verksamheter. Båda berättade att pandemin hade ökat behovet av jourernas tjänster väsentligt och att pengarna var mycket välkomna. Vanligtvis träffas de 29 kvinnorna i Falun Borlänge Zontaklubb en torsdag i månaden. Platsen varierar med det program som kvällen bjuder och är oftast någon av medlemmarnas arbetsplats eller något matställe i Falun eller Borlänge.

Från vänster: Karin Lind, Kvinnojouren Kullan Falun, Annika Nygårds ordförande i Falun Borlänge Zontaklubb och Lena Hjort, kvinno- och tjejjouren i Borlänge.

Man äter en middag som följs av studiebesök eller något intressant föredrag. Allt är bra så länge det finns en anknytning till situationen för kvinnor – arbetsliv, socialt, hälsa eller ekonomi.
Under det senaste verksamhetsåret har ”zontorna” bara kunna träffas via sina datorskärmar. Men nyligen blev det äntligen en träff ”på riktigt”.

INSÄNT av
Ann-Katrin Hernandez Ekström

Facebook

ANNONS

ANNONS