ANNONS

Wilma Eriksson (i mitten) besökte nyligen Säters Snickerifabrik för att föreläsa för sina klubbkamrater i Hedemorabygdens Ridklubb om sin satsning på fälttävlan. I soffan sitter även klubbkamraterna Petra Hedlund (hoppning), Melina Östman (fälttävlan), Klara Larsson (hoppning) och Evelyn Haglund (dressyr).
Foto: Pär Sönnert

Wilma föreläste för klubbkamraterna inför sin satsning på fälttävlan i Tyskland

HEDEMORA/SÄTER Wilma Eriksson lämnar snart Ivarshyttan och flyttar till Tyskland för att ägna sig åt fälttävlan på heltid. Med anledning av detta ville hennes sponsor Säters Snickerifabrik ge något tillbaka till Hedemorabygdens Ridklubb och bad därför Wilma att föreläsa för sina klubbkamrater. “Det är viktigt att ungdomarna har förebilder i sin egen klubb”, säger Säterbon Malin Hedlund, vd för Säters Snickerifabrik.

Inom kort går flyttlasset för Wilma Eriksson, som bor i Ivarshyttan strax utanför Hedemora. Nästa anhalt är södra Tyskland där hon ska bo och träna hos en tränare inom fälttävlan.
– Jag har varit sugen på detta väldigt länge och nu blir det verklighet. Jag har bestämt mig för att satsa allt på detta och flyttar till Tyskland på obestämd tid. Jag har hittat ett bra ställe för mig och hästen. Det här ska bli väldigt spännande, säger hon.

Inom kort går flyttlasset för Wilma Eriksson, från Ivarshyttan till södra Tyskland, där hon ska satsa fullt ut på karriären inom fälttävlan. “Jag har varit sugen på detta väldigt länge och nu blir det verklighet. Det ska bli väldigt spännande”, säger hon. Foto: Pär Sönnert

Här hemma har hon haft ett jobb vid sidan av satsningen och även hjälp av sponsorer för sin satsning inom fälttävlan. En av sponsorerna är Säters Snickerifabrik.
– Att sponsra Wilma Eriksson i hennes satsning på fälttävlan gör att vi syns på nya ställen. Vi valde att ställa ett motkrav, att Wilma skulle hålla en föreläsning för Hedemorabyggdens ridklubbs tävlingsekipage, säger Malin Hedlund och fortsätter:
– Förebilderna behöver inte bara heta Peder Fredricson och Malin Baryard, det är viktigt att ha förebilder i sin egen klubb. Att se att det går att komma långt när man börjar här på ridskolan. Det är även viktigt för gemenskapen i en annars ganska så mycket enmanssport, säger Malin Hedlund.

Hon betonar även att många chefer har en bakgrund inom hästsporten.
– ”Hästtjejer” och “hästkillar” är i större utsträckning chefer. De är vana att ta i och ta befälet. Det är precis den typen av medarbetare som vi letar efter. Detta är ett litet nytt koncept för oss att synas och berätta att roliga och utvecklande jobb finns här i Hedemora, säger Malin Hedlund.

“Det är viktigt att ungdomarnas förebilder inte bara heter Peder Fredricson och Malin Baryard utan att de även har förebilder i sina egna klubbar”, säger Säterbon Malin Hedlund, vd för Säters Snickerifabrik. Foto: Pär Sönnert

18 unga tjejer och killar från ridklubben kom och lyssnade på Wilma Erikssons föreläsning, som hölls i Snickerifabrikens lokaler i Hedemora.
– Det var bra och intressant, tycker Evelyn Haglund, som nyligen deltog i Jönköping Horse Show.
Det gjorde även klubbkompisen Klara Larsson.
– Det var intressant att lyssna på Wilma och att få veta hur mycket som ligger bakom en sådan stor satsning, säger Klara.

I Hedemorabygdens Ridklubb är det få som sysslar med just fälttävlan.
– Det är väl bara jag och du, Melina (Östman) som gör det i klubben. De närmaste banorna för fälttävlan finns i Leksand och Hofors, och jag har mestadels åkt söderut för att tävla. Många tycker att det är lite läskigt att hoppa över fasta hinder ute i terrängen, säger Wilma Eriksson, som nu siktar mot nya mål i Tyskland.

Fälttävlan:
Så här beskrivs fälttävlan av Svenska Ridsportförbundet:
“Ridsportens tuffaste gren som innehåller dressyr, terrängritt och banhoppning.
Terrängprovet är höjdpunkten i fälttävlan. Den är spektakulär och består av ett varierande antal fasta hinder. Under de riktigt stora tävlingarna kan terrängrittens sträckning vara över en halv mil och innehålla över 30-talet hinder.
Tävlingen är inte avgjord förrän alla ekipage har genomfört alla momenten”.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 49, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS