ANNONS

Magasinet begår höstpremiär via Wille Crafoords ”Nattropolis – stormen före lugnet”. En musikalisk föreställning i två akter baserad på Kjell Höglunds låtskatt.
Foto: Pressbild

Wille Crafoord och P-Floyd hyllar Höglund på Magasinets höstpremiär

FALUN Magasinet fyller strupen med höstluft och presenterar Wille Crafoords ”Nattropolis – lugnet före stormen”. Ett digert verk på fundament av Kjell Höglunds sånger.

För musikalisk uppbackning svarar inga mindre än P-Floyd.

Magasinet meddelar i jublande ordalag att man nu ställer till buds covidanpassade middags- och konsertsittningar och kulturupplevelser för 200 personer.
Premiär utgörs av Wille Crafoords ”Nattropolis – stormen före lugnet”, som beskrivs i termer av en musikalisk föreställning i två akter baserad på Kjell Höglunds låtskatt.
Bredvid Crafoord medverkar också P-Floyds musiker samt Therése Heckscher och Marica Lindé i rollerna som “Dr Jekyll” och “Nattens drottning”.

En inblick i föreställningsstoffet fäster fokus på formuleringar som “Nattropolis utspelar sig på en kyrkogård där gravarna sträcker sig nedåt som inverterade skyskrapor i en underjordisk skyline. En dödens spegelbild av samhället ovanför. Här lever de döda livet som inget väsentligt har hänt. Tills de drabbas av stormen före lugnet.”
Vidare accentueras att det i Kjell Höglunds lyriska världar ryms levande, döda, onda, goda och udda väsen, som kastas in i äventyr såväl i det förflutna som i fjärran sagoländer.
Allt i en ständig kamp för livets mening och jakten på kärlek.

Ständigt aktuelle Höglund var nyligen högaktuell när han i augusti tilldelades årets Cornelis Vreeswijks-stipendium.
Och detta med träffsäkra motiveringen “Årets pristagare är en grubblare och levnadskonstnär vars verk har påverkat generationer av svenska musiker. En både dunkel och diskbänksrealistisk diktare vars esoteriska humor kastar sig mellan Bibelns gestalter och bardiskens spöken, mellan skurkar, helgon och vanligt folk.”

Magasinet upplyser också att förutom denna helgs fredags- och lördagsföreställningar kan extradatum för “Nattropolis” bli aktuella i händelse av lapp på luckan och fortsatt stort intresse.

Facebook

ANNONS

ANNONS