Robert Wells kommer till Cassels den 21 april.
Foto: Pressbild

Wells vid flygeln i Grängesberg: ”Cassels är ett guldkorn”

GRÄNGESBERG. I april kommer pianisten Robert Wells till Cassels med sin Sverigeturné ”Vid flygeln”. – Det blir en tidsresa med musik från flera sekler. Det blir anekdoter, humor och lite om tiden med Charlie Norman, säger Robert Wells.

Konserten innehåller musik av såväl Beethoven, Chopin och Grieg, som av Abba, Robert Wells själv – och Ludvikas storhet Charlie Norman.
– När jag var åtta år fick jag min första Charlie-platta. När jag var 28 år började vi jobba tillsammans. Det gjorde vi från och till under 14 år. Vi har turnerat och gjort två tv-produktioner tillsammans.

Robert Wells började spela piano redan som sjuåring och har utbildat sig till konsertpianist vid Musikhögskolan i Stockholm. Sin grund har han i den klassiska musiken som han senare varvat med boogiewoogie och showbiz.
– Jag brukar säga att från Musikhögskolan fick jag mina teoretiska kunskaper och från Charlie Norman fick jag det entertainment-mässiga.

En Charlie Norman-favorit som Wells kommer att spela är Hard Paper Boogie. Han berättar att konserten, som alltid, har sina ramar men att han kommer att lämna vissa ytor fria för åhörarna att önska musik.
– När jag övar piano vill jag uppnå att bli bättre men när jag är på scen – då är publiken det viktigaste av allt. Varje sekund handlar om att publiken ska må bra. Jag vet inte vad som skulle kunna vara bättre, det är en helt fantastisk känsla.

Foto: Pressbild

Har du spelat i Grängesberg förut?
– Jag spelade på Cassels första gången 1990. Vi kom dit på hösten och fattade ingenting, vi blev helt tagna och ställda. Det var en oerhört häftig och ovanlig byggnad. Cassels är ett guldkorn. Sedan var jag där när Charlie Normans hedersstipendium delades ut också.

Under konserten spelar du egen nyskriven musik från skivan ”Songs without words”?
– Den skapades när pandemin började. Jag repade vid min flygel två till tre timmar varje dag, lika mycket som under musikhögskoletiden. Skivan är väldigt romantisk och lite melankolisk med skandinaviska undertoner.

Hur kommer det sig att du började spela piano från början?
– Mamma var ensamstående och när jag var liten var jag mycket hos min mormor som hade ett piano. Jag har aldrig tvivlat, när jag var 7,5 år visste jag att det var pianist jag ville bli.

Robert Wells
Ålder: 60 år
Bor: På Kungsholmen i Stockholm.
Uppvuxen: I Solna
Familj: Hustrun Maria och barnen Oskar, 26 år och Teddy, 24 år.
Utbildning: Solistutbildning på Musikhögskolan i Stockholm.
Aktuell med: Efter att ha turnerat med Rhapsody in Rock i över 30 år är han nu även aktuell med ”Vid flygeln”.

Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!