ANNONS

Gösta Jansson och Kalle Wahlbro, ciceroner under kvällen om Borlänges pop- och rockhistoria.
Foto: Gugge Häglund

Wasabryggeriet startar igen med en nostalgikväll

BORLÄNGE. Wasabryggeriets scen har varit stängd sedan den 12 mars 2020 på grund av pandemin. Nu öppnas den igen. Höstprogrammet inleds med en nostalgikväll den 6 oktober om Borlänges pop- och rockhistoria från 1950-talet fram till sent 1970-tal.

Två välkända musikkännare från Borlänge, Gösta Jansson och Kalle Wahlbro, berättar om pop-och rocklivet långt före Peace & Love och grupper som Mando Diao och Sugarplum Fairy.
– Våra lokaler ekar av musikaliska fotspår sedan 2002. Kul att inleda med ett sådant lokalt program och att vi äntligen kan komma igång. Ombokningarna och programändringarna har varit väldigt många, men nu ska vi kunna bjuda på ett fullspäckat och bra program under hösten och början på 2022, säger Mats Höjer, ordförande i Wasabryggeriets Vänner.
Lokalerna har fått sig en ordentlig ansiktslyftning, Wasabryggeriet har installerat en ny scenbelysning och även gjort förbättringar på PA-systemet.
– Nu får de komma till nytta, jag hoppas folk värdesätter de satsningar vi gjort. Du som inte köpt biljett, gör det nu. Det är rusning efter dem.

Höstprogrammet i övrigt ser ut så här:
20 oktober – Ramblin’ Rovers, irländsk helkväll.
10 november – Nils Klöfver och Julia Crowell – musik från Bach till Piazolla.
7 november – Violett Green, en show om bluesens och rockens starka kvinnor.
1 december – Leif Brixmark & New Holland Band, svängit, magisk med musikveteraner.

Insänt av
Gugge Häglund

Facebook

ANNONS

ANNONS