Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
En 35-årig man försökte smita från polisen men efter en biljakt greps mannen.
Foto: Sara Flodin

Voltade efter biljakt

GRÄNGESBERG. En 35-årig man, som misstänks för ett inbrott i Fjällbergets camping, voltade med bilen efter en biljakt med polis.

På nationaldagens förmiddag misstänks en man i 35-årsåldern ha gjort ett inbrott i en campingstuga på Fjällbergets camping i Grängesberg. Polisen kallades till platsen och i samband med detta lämnade 35-åringen i bil i riktning västerut. Mannen nonchalerade polisens försök att stoppa honom utan körde ifrån dem i hög fart. Polispatrullen valde att följa efter mannen och biljakten gick söderut in i Örebro län genom Ställberg, ställdalen och Kopparberg där den misstänkte körde i diket och voltade invid korsning med Rv50 där han greps. Ambulanspersonal konstaterade att den misstänkte klarat sig utan allvarliga skador och kunde transporteras till Borlänge polisstation. Förföljandet pågick i ca 20 minuter och under resans gång sågs den misstänkte kasta ut ett flertal saker, sannolikt stöldgods, från bilen. Då poliserna gjorde husrannsakan i bilen anträffades gods som misstänks komma från flera olika inbrott. Den misstänkte har tidigare dömts ett flertal gånger för grova trafikbrott.

Brottsrubricering: Stöld genom inbrott, drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt ej stannat på polismans tecken.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!