Mellan 2024 och 2025 kommer Vinsboskolan att renoveras.
Foto: Arkivbild

Vinsboskolan – näst på tur att renoveras

SMEDJEBACKEN. Kort före jul annonserade Smedjebackens kommun att renoveringen av Vinsboskolan i Morgårdshammar kommer att påbörjas 2024. – Det är jätteroligt att vi har så pass god ekonomi att vi kan fortsätta renovera våra skolor, säger kommunalrådet Fredrik Rönning (S).

Upprustningen kommer att pågå mellan 2024 och 2025 och beräknas kosta 50 miljoner kronor i grova drag.
– Det kommer att bli en totalrenovering. Helt nytt invändigt med el, ventilation och ytskikt vilket behövs eftersom skolan är gammal och sliten. När det blivit bättre isolerat och vi fått bättre ventilation och ett bättre värmesystem kommer vi att kunna sänka våra energikostnader.

Fredrik Rönning (S).

Under tiden som renoveringen pågår ska barn och lärare från Vinsboskolan nyttja lokaler i Stegelbackens skola i Smedjebacken. Det var där som även eleverna från Rödabergaskolan höll till medan den skolan renoverades. Röda Bergaskolan öppnas åter igen under våren.

Förutom Vinsboskolan och Röda Bergaskolan, vill Smedjebackens kommun även renovera Kyrkskolan i Söderbärke.
– Under 2023 fortsätter vi att planera hur renoveringen av Kyrkskolan ska bli. Det kan handla om både renovering eller till och med att riva byggnaden och bygga helt nytt, säger Fredrik Rönning och tillägger att den del av Kyrkskolan som är nybyggd förstås inte kommer att rivas.
– Den ska inte rivas, det är den finaste skollokalen vi har i kommunen.

Facebook

Populärt på webben