ANNONS

Patrik Lindström fyller nu de tomma hyllorna med allehanda varor, 26 januari ska allt vara klart då öppnar han en minilivsbutik i gamla Folkets hus.
Foto: Mikael Eriksson

Vikmanshyttan får en ny minilivsbutik

VIKMANSHYTTAN. Folkets hus i Vikmanshyttan har blivit ett aktivitetshus. Sedan tidigare finns där simulatorer för både skytte och skytte, samt gym. Senaste tillskottet är en minilivsbutik.

På samma sätt som Don Quijote ville rädda världen så vägrar Patrik Lindström ge upp sin kamp för att Vikmanshyttan ska ha en egen livsmedelsbutik. Han gör nu en satsning på att erbjuda Vikmanshytteborna möjligheten att handla det mest nödvändiga på hemmaplan.
– Det blir en minilivsbutik, säger han där han står och langar upp ketchup, godispåsar och syltburkar på hyllorna.

Tanken är, som Patrik förklarar, att Vikmanshytteborna ska fortsätta att göra sina inköp som vanligt i Hedemora men att de kan komplettera sina inköp genom att handla i minilivsbutiken. Butiksytan har krympts. Den tidigare butikslokalen var på 400 kvadratmeter, nu handlar det om runt 80 kvadratmeter i gamla Folkets hus eller Gästgården som fastigheten döpts om till. Det gör att Patrik fått dra ned på sortimentet.
– I stället för att ha fem olika kaffesorter har vi nu två eller tre, säger han som exempel.

Likaså är det med resterande varor, att man valt att ha brett sortimentet men med färre antal av varje vara. Han har även valt att inte ingå i någon kedja utan vara fristående för att kunna anpassa utbudet efter vad Vikmanshytteborna efterfrågar. Han har klart med att det är Axfood som kommer att sköta varuleveranserna.
Den 26 januari slår han upp dörrarna till butiken.

Butiken är dock bara den senast i raden med satsningar som Patrik Lindström gjort för att fylla Gästgården med olika aktiviteter. Sedan tidigare finns simulatorer för såväl golf som skytte och bilkörning. Just detta med att kunna spela golf på vinterhalvåret har blivit en riktigt hit.
– Vi har haft runt 100 golfare i veckan, säger Micke Hallén som sedan 1 december är anställd som föreståndare för Gästgården.

Dessutom finns ett välutrustat gym inrymt i fastigheten, ett gym som lockar träningssugna människor från såväl Hedemora som Avesta och Säter.
Folkets hus har därmed genomgått en förvandling och blivit till ett allaktivitetshus.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 04 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS