ANNONS

“Tack för alla era insatser ni gör, varje dag!” säger Ylva Thörn i videon.
Foto: Veronica Rigtorp

Videohälsning från landshövdingen

Första advent med landshövdingen blev inställt. Men i stället hälsar Ylva Thörn medborgarna glad advent i video.

Ylva Thörn hälsar glad advent genom video i stället för adventsfirande på innergården.
Vanligtvis brukar landshövding Ylva Thörn bjuda in allmänheten till länsresidenset första advent varje år. Det brukar bjudas på juligt fika och körsång på innergården och alla medborgare som vill får gå en guidad tur på residenset, en vacker byggnad från 1730-talet som renoverats med varsam hand.
Men som så mycket annat så har pandemin tvingat landshövdingen att ställa in evenemanget.
– Det kommer naturligtvis inte bli något vanligt firande på första advent på innergården i år, eller möjligheter till att titta in på residenset. Det beklagar jag, det har varit en tradition som legat mig väldigt varmt om hjärtat. Att få de där mötena. Att kunna träffas och prata om de frågor och funderingar just ni har, säger Ylva Thörn i en film på Länsstyrelsens Facebook och Youtube-sida.

Genom filmen vill hon hitta ett nytt sätt att skicka sina adventshälsningar till Dalarnas medborgare. Man får, som hon själv säger i videon, hitta nya digitala sätt att skapa gemenskap i dessa prövande tider.
Landshövdingen passar också på att lyfta fram alla som gör vad de kan för att förhindra pandemin.
–Tack för alla era insatser ni gör, varje dag! säger Ylva Thörn i videon.
– Vi bidrar alla på olika sätt, och det ska vi fortsätta att göra. Samtidigt finns det vissa , jag tänker på personal inom äldreomsorgen, hälso- och sjukvården och inom andra samhällsviktiga funktioner, som finns där när det behövs för oss alla andra när vi blir sjuka.

Facebook

ANNONS

ANNONS