Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Kultur- och samhällsutvecklingsnämndens ordförande Sören Finnström (S) berättar dock att kommunen inte kommer driva någon verksamhet i badhuset.
Foto: Sara Flodin/Privat

“Vi stänger inte badhuset”

LUDVIKA/GRÄNGESBERG z Badet i Grängesberg kommer inte öppnas i höst efter att det varit sommarstängt. – Vi stänger inte badhuset utan tar bara bort verksamheten, poängterar kultur- och samhällsutvecklingsnämndens ordförande Sören Finnström (S) som tycker att det pågått en “begreppsförvirring”.

Klart är dock att badet inte kommer öppnas den 20 augusti efter sommarstängningen.
– Vi har personal och betalar hyra. Det är det vi går ifrån. Badhuset finns kvar och vad fastighetsbolaget gör vet inte jag, påtalar Sören Finnström (S).
Fastighetsbolaget Ludvika Kommunfastigheter äger badhuset i Grängesberg, som stod färdigt i augusti 1955. Finnström tycker att badhusets ålder, snart 70 år, är ett problem.
– Det är väldigt gammalt och nerslitet. Hela huset har ett stort renoveringsbehov.

Kommunen räknar med att spara 2,3 miljoner per år i och med stängningen, men under detta år endast 400 000 kronor. Politikerna i nämnden var inte eniga i beslutet. Sten G Johansson (V) motsatte sig beslutet genom att inte delta och Alexander Trygg (SD) reserverade sig mot beslutet. Varken Centern eller Kristdemokraterna hade någon representant på plats.
Hur känns det att stänga badet?
– Det är både och, men vi har ett majoritetsbeslut i detta, vilket är en liten del av det vi jobbar med nu. När vi har en så pass dålig ekonomi lär vi dra i alla trådar.
När töms bassängen?
– Det vet inte jag, men tömmer vi bassängen är den skrot. Då släpper varenda platta.
Det enda som Finnström ser skulle kunna rädda badhuset är att en privat aktör tar över verksamheten.
Hur stor är den möjligheten?
– Ja, det är en bra fråga.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!