ANNONS

Honar Amin och Arian Ameen driver restaurangen tillsammans och har nu utsetts till den sjätte bästa pizzerian i landet, och den bästa i Avesta, enligt Onlinepizza.
Foto: Rebecca Linder

Vedeldad pizza går hem i stugorna

AVESTA. Åkes grill och vedugnspizza är Avestas bästa pizzeria och sjätte bästa i Sverige. Åtminstone om man går på omdömen från mattjänsten Onlinepizza.

– Det känns jätteroligt att vinna, säger Honar Amin.
Han driver restaurangen tillsammans med Arian Ameen sedan drygt ett år tillbaka. De tog över restaurangen runt jul 2017. Båda har arbetat som pizzabagare i många år innan fast då på andra pizzerior. De kämpar med verksamheten och vill att alla kunder ska vara nöjda. Detta har också gett utdelning och mattjänsten Onlinepizza, som de är anslutna till, rankar dem som den sjätte bästa pizzerian i landet. Onlinepizza är Sveriges största förmedlare av restaurangmat och har 2 000 uppkopplade restauranger runt om i landet.

För att utse de bästa pizzeriorna så har de tittat på faktorer som kundomdömen, antal återkommande kunder samt försäljning per invånare. När Onlinepizzas användare sagt sitt blev det alltså Åkes grill och vedugnspizzeria som tog hem segern bland Avestas alla uppkopplade pizzerior.
Det som utmärker dem är att de tillagar sina pizzor i en vedeldad ugn.
– Det är lite annorlunda, annars har vi ungefär samma utbud som de andra pizzeriorna. Vi jobbar hårt för att leverera till alla våra kunder, så den här utmärkelsen gör oss väldigt glada, och betyder mycket för oss, säger Honar Amin på Åkes grill och vedugnspizza.

Att köra ut mat som beställs via onlinetjänsten blir också allt mer populärt. De har idag två bilar som de kör ut maten med till sina kunder, och ibland blir det svårt att hinna med.
– Det står alltid att det tar 55 minuter från beställning till leverans, men ibland kan det gå betydligt snabbare än så. Det beror lite på inströmningen av beställningar och var vi ska leverera, säger Honar Amin.

Nu siktar de vidare på att få ett bra år, med fortsatt många nöjda kunder.
– Vi vill såklart att vår verksamhet ska gå så bra som möjligt, säger Honar Amin.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 04 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS