ANNONS

“Vi hoppas få fler utbildade ungdomstränare att söka sig till LFK”, framhåller föreningens Jenny Andersson.
Foto: Sonny Jonasson

Växande LFK jagar ungdomsledare: “Måste ha en kärlek till sporten”

Ludvika FK vidgar varumärket och satsar på nya samarbeten. Nu knyter man an till såväl Dalsom som M.I.L och syskonföreningen IFK Ludvika.

Målet är en större klubb på den gulgröna sidan av staden.
Framtiden börjar i ungdomsleden.
– Vi söker med ljus och lykta efter ledare till våra ungdomslag, berättar Jenny Andersson i A-lagsstaben.

I denna A-lagsstab återfinns inför säsongen 2021 en ledartrojka som förutom Andersson också lystrar till namnen Sebastian Jonasson och Johan Strandell.
Målvaktstränare är Fredrik Rydberg. Tidigare A-coachen Alexander Elzén ska nu axla Jennys tidigare roll som ungdomsansvarig.
Den 1975 bildade fotbollsklubben tar således en frisk ansats i strävan att bygga bollbrigad med både bredare omfång och vassare spets.
Och varje stabilt bygge börjar som bekant med fördel från grunden.

Jenny Andersson förklarar.
– Kring våra barnlag ser det i nuläget ganska bra ut, men det blir ofta svårare när spelarna kommer upp lite mer i åldrarna.
– Därav är det lite lurigt att locka tränare till ungdoms- och juniorlag. Det kräver engagemang, det finns inga direkta pengar i det och man måste ha en kärlek till sporten, utvecklar hon i den ofta ideellt vävda ven som ingjuter liv i ungdomsidrotten.
Belöningen är i sammanhang som dessa inte sällan en annan och i flera perspektiv större.
Mer värdefull.
– Det finns så många fantastiska delar av klubblivet, och vi hoppas innerligt att inspirera och kunna få fler utbildade ungdomstränare att söka sig till LFK, framhåller Jenny.

Nyrekryteringen av fotbollsglada tar sig dessutom uttryck i en önskan att förstärka på fronten för lagledare, matchvärdar, entrépersonal, kioskpersonal och administrativa krutdurkar. Dessutom folk till kommittéer åsyftande sponsorer och evenemang.
2021 utgör härav startskott för en lika ambitiös som seriös strategi som syftar till att stärka LFK.
Både i kapacitet och i storlek.
– På seniornivå inleder vi nu samarbeten med damsidan IFK, Dalsom och M.I.L. Vi kommer att ha en gemensam styrelse och ordförande, klargör Jenny Andersson.
På ett möte förra veckan klubbades att M.I.L ömsar skinn och som helhet upptas i Ludvika FK.
– Vi tror att den här gemensamma satsningen flera klubbar emellan på sikt leder till ett större LFK, och en förhoppning är att också kunna samarbeta på ledarsidan, utvecklar Jenny.
– Det är lite så vi tänker, att få LFK att växa. Vi har redan tidigare jobbat en hel del med integration och vill främja fotbollens roll i lokalsamhället.

Även den finansiella biten bekräftas av Andersson vara i sin ordning, och hon riktar i samma andetag en eloge i riktning klubbordförande H-G Pettersson som uppges ha svarat för en styv bedrift i att kirra bra kontroll på klubbkassan.
– Och i den här satsningen vi nu gör är såväl kommunen som Sisu med på noterna, inflikar Jenny.
I ett större perspektiv ser hon pandemins påverkan som en utmaning många klubbar nu sannolikt får ta sig an.
– Ja, den här annorlunda tiden och avbrottet kan kanske ha gjort att vissa lutat sig tillbaka och tänkt på allt annat än fotboll. Så nu får vi försöka peppa i gång dem igen, skrattar Jenny.

För A-lagets del är om pandemin tillåter seriestart i Dalafyran planerad till den 17 april.
Detta i form av ett laddat lokalderby mot Nyhammars IF.
Trots covid-19 ser Jenny Andersson ljust på LFK -21.
– Konstgräsplanen är inte uppvärmd, men när underlaget tillåtit har vi tränat där och nu rullar det på bättre.
– Vi har gjort klart med några nyförvärv och även fått tillbaka några spelare från andra klubbar. Nu hoppas vi på bra drag runt LFK och att det blir en så fin fotbollssäsong som möjligt efter omständigheterna, säger Jenny Andersson.

Facebook

ANNONS

ANNONS