ANNONS

Titti Lindgren, Anita Wallsten och Birgitta Nikolausson är tre av totalt 21 uttrycksrika konstnärer i Svenska konstnärsförbundet region mitts vårsalong i Gruvmuseets konsthall.
Foto: Sonny Jonasson

Vårsalong i betagande miljö

FALUN. Miljön är rik på både stämning och tradition. Falu gruva och Gruvmuseets konsthall står nu värd för en veckolång odyssé i konstens namn. 21 medlemmar ur Svenska konstnärsförbundet ställer ut. Och bjuder in. – 12 personer åt gången får vistas i lokalen och vi hoppas på god uppslutning under veckan, hälsar konstnärinnan Birgitta Nikolausson.

För maximal effekt och visuell dynamik hänger hon och vännerna tavlor på vägg och placerar skulpturer respektive fotografi på bästa plats.
De 21 konstnärer som under veckan håller hov i Gruvmuseets rustikt läckra och högst upp i byggnaden belägna konsthall är mångsidiga till uttrycksfloran.
– Det här är årets vårsalong, och det konstnärliga temat är fritt under denna rubrik, berättar Titti Lindgren, också hon medlem i Svenska konstnärsförbundets blågula mittregion.

Totalt har förbundet hela 600-700 kreatörer registrerade, och att skaparlustan är stor märks i både bredd och kvalitet i den till både måleri och hantverk och teknisk framställan tillägnade grannlåt som pryder lokalen.
– Målningarna är i akryl, olja, akvarell och här visas även verk i textil, foto och keramik. Och Titti har pippi, skrattar Anita Wallsten i uppskattande riktning mot kollegans fantasifullt framställda fåglar som snabbt fångar ögat vid entré till konsthallen.
Den expressiva trion förklarar att såväl utställningar som till förbundets mittersta region knutna aktiviteter är på årlig basis många till antalet.
– Det är ständigt något på gång, och den konstnärliga processen är oavbrutet spännande då den ofta bjuder både frustration och stor inspiration, redogör Titti Lindgren.

Och avrundar:
– Det känns alltid lite pirrigt så här i inledningsskedet av en utställning, och det är extra roligt med ett arrangemang i den här häftiga miljön.
Vårsalongen hänger i Gruvmuseets konsthall den 22-30 maj.

Facebook

ANNONS

ANNONS