ANNONS

På onsdag ljuder startskottet för den tolfte upplagan av Sabaton Open Air. Förutom Sabaton själva märks i hårdrocksrepertoaren även bland annat blytunga doominstitutionen Candlemass, evigt unge heavy metal-farfar Udo Dirkschneider och cellomanglarna Apocalyptica. Rockfesten tar Lugnet i besittning i dagarna fyra och lockar publik från världens alla hörn.
Foto: Dreamstime

Världens hårdrockare vallfärdar till Falun

FALUN. Tolfte upplagan av Sabaton Open Air står för dörren. På Lugnet råder alltjämt lugnet, men från och med onsdag blir scenförändringen bokstavlig.

Hela 31 hårdrockstrupper sätter skyarna i brand och festivalbesökarna kommer från all världens land. Förgrundsfigurerna Sabaton – i dag ett av klotets största hårdrocksband – tar egna festivalen Sabaton Open Air vidare och presenterar ett startfält med breda musikaliska yttringar i den distade gurans förlovade land.

Förutom de tidigare rapporterade nytillskotten med lokal mat i faluröda köksboar, får också det populära inslaget med barnens eget festivalområde en fortsättning – i år under namnet JR V.I.P. Korv med bröd och läsk, prova instrument tillsammans med kända musiker, magiker och andra juniorvänliga aktiviteter står på en agenda som hanteras av utbildad personal och i en handikappanpassad miljö.

Banden är å sin sida fördelade över fyra fylliga dagar på de voluminösa festivalarealen, och härintill listas decibeldrivna äventyr från och med onsdagens förspel till och med lördagens klimax.
Via evenemangets digitala megafoner ställer festivalledningen en fråga som torde få tusentals taggade metalfans att fylla lungorna med ett rungande vrål i jakande format.
– Är ni redo för årets party?

SABATON OPEN AIR
Onsdag den 14 augusti
Deaf Rat, Rave the Reqviem, Gaupa, PreHistoric Animals, Kardinal Sin, Grailknights.

Torsdag den 15 augusti
Northtale, War of Thrones, Apocalyptica, Ensiferum, Borknagar, Manimal, Serenity.

Fredag den 16 augusti
Liv Sin, Riot V, U.D.O., Crystal Viper, Alestorm, Bloodbound, Arkona, Lagerstein, Brothers of Metal.

Lördag den 17 augusti
Candlemass, Frozen Crown, Nerved, Elvenking, Utmarken, Attick Demons, Gloryhammer, Visions of Atlantis, Sabaton.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 33 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS