ANNONS

Falu soroptimistklubb framhåller projektet ”Rent vatten från kvinna till kvinna med Solvatten” och saluför även hemodlade produkter till fördel för det välgörande arbetet.
Foto: Privat

Välgörande 100-åring på plats i Staberg

FALUN. Falu soroptimistklubb fyller 100 år. Jubilaren framhåller nu bland annat en av sina viktiga tillika vattenvärnande insatser. – Namnet på detta projekt är ”Rent vatten från kvinna till kvinna med Solvatten”, berättar Marianne Westman i klubbens Faluavdelning samt unionstyrelse.
Soroptimisterna som förening är representerad över hela klotet, och 2021 fyller man alltså aktningsvärda 100 år som aktiva.
I Falun har man funnits som klubb i 25 år. 
 
På uppdragsagendan återfinns insatser för att lyfta och bistå kvinnor och flickors goda hälsa, sjukvård, utbildning, trygghet och frihet från övergrepp.
 
Denna lördag den 4 september närvarar man vid Lottas bod, belägen intill Stabergs Bergsmansgård.
 
Med start 10.00 tillägnar man sedan cirka tre timmar åt försäljning av hemkokt marmelad och gurkor varpå insamlade medel tillfaller klubbens nu högaktuella projekt ”Rent vatten från kvinna till kvinna med Solvatten”.
– Vi finns på plats för att informera om projektet och kommer där också att demonstrera en Solvattendunk för intresserade, berättar klubbens Marianne Westman.
 
Den av humana värden inramade ansatsen skänks också höstmysig inramning av en samtidigt pågående hantverks- och trädgårdsmässa på anrika Staberg.
 
Informationsbroschyr gällande soroptimistklubbens solvattenprojekt. Foto: Privat
Facebook

ANNONS

ANNONS