ANNONS

Fjärrvärmearbetet är indelat i fem etapper och sker bland annat på platsen där OKQ8-macken (bilden) tidigare stod, på samma sida järnvägen som Säterdalen.
Foto: Pär Sönnert

Vägar stängs av under omfattande fjärrvärmearbete i centrala Säter

SÄTER I onsdags påbörjade Hedemora Energi ett arbete med att dra om fjärrvärmen i Säter, från centrumsidan till den norra sidan av järnvägsrälsen där den ska ansluta till den befintliga dragningen. Detta innebär bland annat att vägar stängs av.

Arbetet är beräknat att pågå fram till den 31 mars och är indelat i fem olika etapper, detta för att arbetet ska bli så effektivt som möjligt samt för att minimera påverkan för de som bor och verkar på platserna som berörs.
– I huvudsak kommer arbetet att ske under dagtid, men under vissa delar av projektet kan vi behöva fortsätta arbeta fram emot klockan 18.00-19.00, säger Victoria Fredriksson Avelin, som på uppdrag av Hedemora Energi projektleder omdragningen, till Säters kommuns hemsida.

Den första etappen påverkar Järnvägsgatan, mellan Gränsgatan och Badstugatan. Den delen av Järnvägsgatan stängs av mellan den 19 januari och den 11 februari. Detta innebär bland annat att busshållplatsen i området stängs av och trafikanter hänvisas till annan hållplats. Övrig trafik kommer att ledas om.

Etapp två till fyra kommer att ske norr om järnvägsrälsen, bland annat där den gamla OKQ8-macken tidigare fanns, och därefter sker en omdragning vid stationshuset som främst påverkar de boende i Säterbostäders fastigheter. Gång- och cykelvägar kommer att påverkas på vissa delar och leds om.
– Samtliga fastighetsägare är informerade, och är de som i sin tur informerar sina hyresgäster om hur arbetet kommer påverka dem under olika tider under våren, säger Victoria Fredriksson Avelin.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 4, 2022

Facebook

ANNONS

ANNONS