ANNONS

Magikern Pontus Lindman och pyroteknikern Aron Juhlin nere i Tuna Hästbergs Äventyrsgruva där tricket utfördes den 19 juni.
Foto: Pär Sönnert

Utbrytartricket gick vägen: “Det small när jag var halvvägs nere”

SÄTER/BORLÄNGE Magikern Pontus Lindman klarade “Världens farligaste utbrytartrick”, nere i Tuna Hästbergs Äventyrsgruva. “Det blev riktigt spännande, brinntiden på stubinen blev lite annat än vi hade mätt upp”, säger han.

Hängandes upp och ner, fastspänd i en tvångströja tio meter ovanför en iskall underjordisk sjö gällde det för Pontus Lindman att ta sig loss innan stubinen till de fem bensinbomberna hade brunnit ut och utlöst bomberna.
– Det gick fantastiskt bra, men det blev riktigt spännande, säger den Säterbördige magikern dagarna efter tricket som skedde 80 meter under jord, i Tuna Hästbergs Äventyrsgruva.

När Annonsbladet tidigare skrev om tricket vittnade pyroteknikern Aron Juhlin om svårigheterna med att beräkna brinntiden på krutstubinen som användes. Tiden berodde på yttre förutsättningar i gruvan.
– Det blev en lite annan brinntid än vad vi hade mätt ut, på grund av luftfuktigheten som rådde. Det small när jag var i luften, halvvägs ner mot vattnet. Men det gick bra, jag hann precis under vattnet och är helt oskadd, säger Pontus Lindman.

Väl under vattnet tog ett par dykare hand om Pontus till dess att det var säkert att bryta vattenytan.
– Allt klaffade bra, även med dykarna. Jag nådde inte riktigt upp till en av krokarna som jag satt fast i och det var det som gjorde att det blev lite tajt om tid, säger Pontus Lindman.

Hur många följde livesändningen av tricket?
– Den senaste siffran jag hörde var att det var drygt 200 personer som köpte biljett till sändningen. Det var något sådant vi hoppades på. Det här var ett test för att se hur stort intresset var för att göra något sådant här. Det känns riktigt bra, säger Pontus Lindman.

Men ingen rast och ingen ro, Pontus är redan i gång med förberedelserna med nästa trick.
– Vi håller på att testa oss fram till hur vi ska göra detta. Det kommer att bli en väldigt annorlunda sak det med.

Kan du säga något om tricket, exempelvis om det kommer att ske i närområdet?
– Jag kan säga som så att vi håller på att titta på var huvuddelen ska ske, men övningarna kommer att ske på hemmaplan. Gällande själva tricket så kan jag bara säga att det kommer att gå snabbt. Eventuellt blir det av redan till hösten, säger Pontus Lindman.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna nr 26, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS