ANNONS

Under tisdagen startade en brand i ett gasollager nära Staberg. Räddningstjänsten har utfört en stor insats på platsen. I ett VMA under fredagen meddelade räddningsledaren att faran är över och att de restriktioner som funnits har hävts.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Uppdatering om branden i Staberg – minskat riskområde och väg 69 öppen

FALUN. Under tisdagen uppstod en kraftig brand i en industrilokal innehållande gasflaskor. Detta i Ragvaldsberg nära Staberg, strax utanför Falun. Under fredagen meddelades via ett VMA att faran är över och att de restriktioner som funnits har hävts. Dock uppmanas lokalbefolkningen fortsätta hålla avstånd tills att räddningsarbetet helt avslutats.

Under onsdagseftermiddagen rapporterade Falu kommun via sin webb att räddningsledaren vid branden meddelar att den direkta faran var över.
Därav också att de restriktioner som funnits i anslutning till branden nu hävts.

Samma räddningsledare uppmanade emellertid de boende i närheten att fortsätta hålla distans till brandplatsen till dess att räddningsarbetet är helt avslutat.

Man gav också information gällande trafiksituationen i området.
Branden påverkade trafiken vid riksväg 69, och riksvägen förbi Staberg hölls sedan tisdag eftermiddag helt avstängd till följd av räddningsarbetet.
Detta enligt uppgift på grund av att gasflaskor måste kylas ned.
Under torsdagsmorgonen meddelades av Falu kommun att Räddningstjänsten Dala Mitt bedömer att avspärrningarna på riksväg 69 vid riskområdet alltjämt kvarstår.
Orsaken beskrevs vara att räddningstjänsten vid en detaljerad riskanalys i brandområdet hittade en brinnande acetylenflaska som misstänktes vara utsatt för sönderfall med tryckökning i kärlet som följd.
Under torsdagsförmiddagen hanterade räddningstjänsten två acetylenflaskor genom skjutning och därtill granskat flera flaskor med värmekamera.
Vid lunchtid kom beskedet att riskområdet minskades till 50 meter, vilket innebär att riksväg 69 åter öppnade för trafik, delgav Falu kommun på sin hemsida.
Vid lunchtid under fredagen kommunicerades ett Viktigt meddelande till allmänheten i Staberg.
Räddningsledaren vid branden meddelade där att faran är över och att de restriktioner som funnits har hävts. Räddningsledaren uppmanade dock boende i närheten att fortsätta hålla avstånd till platsen till dess att räddningsarbetet är helt avslutat.
Facebook

ANNONS

ANNONS