ANNONS

Sofia Ylinen och Therese Nylén är glada över att Säters kommuns kulturenhet kan erbjuda många dansupplevelser framöver.
Foto: Pär Sönnert

Unik dansföreställning hålls i Säterdalens rotunda

SÄTER We are present är namnet på den dansföreställning av Fabio Liberti som äger rum i Säterdalen den 21 juni. – Det känns fantastiskt att äntligen få välkomna publiken tillbaka genom att presentera denna varma och underhållande dansföreställning i vackra Säterdalen, säger Thérèse Nylén och Sofia Ylinen som jobbar med dansutveckling på Säters kommuns kulturenhet.

Den italienska koreografen Fabio Liberti och hans dansare kommer till Säter under sin turné med Dansnät Sverige. We are present är uppbyggd som kombinerad föreläsning och föreställning. Dessutom får publiken vara delaktiga i vad som händer på scenen.
– Det är jättespännande att få inblick i hantverket bakom en dansföreställning, vanligtvis är det något som är höljt i dunkel för åskådaren som endast ser det färdiga resultatet, säger Sofia Ylinen.

Hon fortsätter:
– Denna föreställning kommer att skapas i nuet. Ett för kvällen helt unikt dansverk kommer att växa fram direkt framför dina ögon.

Säters kommun är en pilotkommun i Region Dalarnas danssatsning och tillsammans med Dalateatern är Säters kommun en part i turnénätverket Dansnät Sverige. Detta innebär att professionella dansföreställningar kommer att gästspela i Säter framöver.
– Att kulturenheten satsar på dans beror på att Kulturnämnden i Säter beslutat om detta och entusiastiskt stöttar vårt arbete, säger Thérèse Nylèn.

Hon och Sofia Ylinen hoppas på att även i framtiden kunna locka ny publik till ett spännande första möte med danskonsten.
– Vi kommer framöver att arbeta oss varma för att skapa ett kontinuerligt utbud av kvalitativ danskonst. Under hösten bjuder vi både allmänhet och skolor på flera dansupplevelser, säger Thérèse Nylèn.

I september kommer danskompaniet ilDance, med sitt ungdomskompani ilYoung, och i oktober gästar Stina Nyberg Säters kommun med en produktion av Riksteatern.
– I november kommer tjeckiske Viktor Cernicky under sin turné med Dansnät Sverige. Utöver detta visas dansfilm på Folkets hus i samarbete med Dalateatern inom dansfilmserien Dance mov(i)es, berättar Thérèse Nylèn.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 25, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS