ANNONS

Hela 32 lag kämpade i Skol IF:s distriktsmästerskap i innebandy på Lugnet i Falun. Efter 70 matchers kamp och kreativt bolljoxande landade viktorians sötma på smaklökar tillhörande killarna i Klockarskolan (Säter) och tjejerna från Vasaskolan i Hedemora.
Foto: Sonny Jonasson

Ungdomar skapade idrottsfest på Lugnet

FALUN/DALARNA Innebandyn i länet slår nya skott. Färska förmågor visade framfötterna i ett forum som främst handlar om att ha kul. Detta när Skol IF ånyo styrde upp ett distriktsmästerskap.

När Skol IF sammanfogade pusselbitarna till vad som formar dess distriktsmästerskap i innebandy, valde man i år man att testa nya grepp.
– Tidigare har det fördelats över flera dagar, säger Skol IF:s Johan Plyhm.
– Det här är första gången arrangemanget spelades på en enda heldag.
De positiva effekterna pekar i riktning mot ökat pepp och försiktigare hugg i ordinarie skolagenda.
– Med det här spelschemat missar eleverna bara en dag i skolan. Om man gått till final i det förra spelupplägget med kvalspel, semifinalspel samt finalspel vid tre olika tillfällen, så hade det säkert krävts 2,5 dagar, förklarar Johan.

Det gröna golvet i mäktiga Lugnetskeppet såväl som det blå underlaget i Jalas arena var föremål för mängder av snabba eskapader med boll i blick och klubba i högsta hugg under Skol IF:s eget DM.
Hela 32 lag med elever i årskurs 7-9 deltog och mätte sina krafter över närmare 70 matcher. Så gott som hela länet var representerat i kamperna, och däribland likväl tjej- som pojklag. Engagemanget lyste starkt både innanför och utanför sargen.
– Arrangörer var tre skolidrottsföreningar i Falun – Britsarvet, Svärdsjö samt Söderbaumska.
– Det krävs mycket tid och arbete för att förbereda och fixa både inför och under turneringen, men det är det lätt värt när det verkar som att alla ungdomar tycker det är roligt och uppskattar när allt sker under en och samma dag, meddelar en glad Johan Plyhm.

Positivt var även de tämligen välbefolkade läktarna, där föräldrar, klasskompisar och innebandyentusiaster tagit sig tid och möjlighet att följa det stora och bitvis rafflande scenario som utspelade sig över sex olika planer.

När eftermiddagens slutspelssaga var all, sista dribblingen färdigtrollad och sista skottet avfyrat ståtade två lag med några nytillkomna nollor på ära, heder och respekt-kontot.
I killarnas final segrade Klockarskolan från Säter efter batalj mot Britsarvsskolan i Falun.
I tjejernas dito var Hedemoras Vasaskolan strået vassare än Forssaklackskolan från Borlänge.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 09 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS