ANNONS

Eddie Lunderg är entreprenören som ser till att få saker gjorda. Nu satsar han på en återbruksbutik i Norberg.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Ung entreprenör satsar på återbruksbutik

NORBERG Eddie Lundberg från Norberg är en 19 år ung entreprenör som ser till att saker händer. Han har drivit egen verksamhet sedan han var 16 år och nu planerar han att öppna en återbruksbutik där ratade möbler och prylar kan få nya ägare.

– Det är mycket fina saker som folk vill bli av med och som kan komma till användning på nytt. Lokal har jag sedan tidigare, säger Eddie Lundberg och visar in i den aktuella butiksdelen på Svarvargatan i Norberg.
Trots sin unga ålder har Eddie Lundberg hunnit med en hel del. Redan som 16-åring startade han företag och öppnade en bilverkstad och två år senare startade han aktiebolag.
Idag hyr han ut sina tjänster till olika företag. Det är en varierad verksamhet, främst som maskinförare, men han jobbar även med montage och uppdragen varierar.
Idén till att öppna återbruk med butik fick han från jobbet som inhyrd maskinförare på återvinningscentralen i Avesta.
– Mycket av det som slängs är i bra skick och fullt användbart, det kan vara allt från porslin till möbler. Nu kommer man att kunna lämna in det här och så säljer jag det vidare.
Eddie kommer inte att betala för det som lämnas in men i stället för att det kasseras kommer det andra till nytta.
– Det ska vara i bra skick och kunna lämnas ut till butiken direkt, men jag kan inte betala för prylarna. Jag driver ju eget företag så det skulle inte fungera, dessutom kommer jag att ha en person anställd.
Eddie berättar att i nuläget har han anställningsintervjuer för att få rätt person som ska vara i butiken på heltid.
– Den personen ska ta emot varor och ansvara för försäljningen. Jag kommer att vara här när jag kan, säger Eddie och fortsätter:
– Jag kommer även att ha en släpkärra till uthyrning för den som behöver och i mån av tid kan vi hämta prylar på plats.
Lokalen hade han sedan tidigare och en del hyr han ut till en annan företagare.
– För många år sedan drev Norbergs kommun en återvinningsbutik i de här lokalerna.

När planerar du att kunna köra igång?
– Jag räknar med att allt ska vara klart inom två månader. Jag kommer också att öppna en särskild sida på Facebook med information om tider, inlämning och så vidare.
Nu är det inte bara företag och olika uppdrag som upptar Eddie Lundbergs tid. Som nybliven husägare har han också fullt upp på fritiden.
– Jag har köpt ett hus i Norberg och det är mycket som ska renoveras men det är bara att köra på.
Däremellan hinner han med att hoppa fallskärm också, något han började med i maj i år.
– Det är fortfarande pirrigt men kul och en fantastisk upplevelse. Nu har jag gjort 16 fallskärmshopp och det kommer att bli fler, säger Eddie Lundberg som ser till att förverkliga sina drömmar och idéer.

Facebook

ANNONS

ANNONS