ANNONS

Anastasia visar exempel på övning i Aero stretching och Aerial yoga. Det kanske ser avancerat ut, men Anastasia menar att de allra flesta av oss klarar av detta med lite tilltro.
Foto: Privat

Tyngdlös träning

AVESTA. En värld av viktlöshet och frihet. Så beskriver Anastasia Dobrova den träningsform som hon nu startar upp. Det handlar om Aero stretching och Aerial yoga.

Hon kommer från Ryssland och det var också där, i S:t Petersburg, som hon upptäckte träningsformen för sju år sedan.
– Jag blev förälskad direkt i träningsformen eftersom den ger en så mycket, säger Anastasia.

I fem år har hon bott i Sverige och för tre år sedan flyttade hon hit till Avesta. I november förra året fick hon idén om att kunna starta upp en studio med just Aero stretching. Många i hennes närhet har velat hjälpa till och hon berättar också att hon fått bra stöd och hjälp från nyföretagarcentrum. Hon kommer nu att ha studion i en lokal hos Metropoolen. Det mesta börjar ramla på plats och hon kommer att öppna den 1 mars. Till en början så erbjuder hon två olika träningsformer – Aero stretching och Aerial yoga.
– Yogan är väldigt lugn och stillsam och man lägger fokus på andning och avslappning i de olika positionerna, förklarar Anastasia.

I Aero stretching blir det mer rörelse och dynamisk träning vilket gör det något mer ansträngande.
– Träningen ger fina slanka muskler, man blir rörligare och jag tycker att man känner en utveckling efter varje pass, säger Anastasia.
Hon berättar att när hon började träna Aero stretching så var hon inte alls speciellt rörlig.
När hon skulle böja sig framåt och försöka nå ner med händerna i golvet så kom hon bara halvvägs. Nu når hon ner hela vägen.
– Det är träning som passar nästan alla. Dock inte de som har högt eller lågt blodtryck eftersom vi hänger en del uppochned, säger Anastasia.

Hon tillägger också att det inte passar de med Glaukom, grön starr, men alla andra kan delta helt utefter sin egen förmåga eftersom det alltid går att anpassa övningarna.
– Det viktigaste är att man har tilltro till hammocken och att man inte tror att man ska ramla ner.
Känslan av att vara svävande i luften hjälper då kroppen att kunna slappna av och man kommer in i en djupare stretch.
– Efter ett pass blir man mellan 0,5 centimeter och tre centimeter längre eftersom ryggraden sträcks ut. Dock är effekten inte bestående, säger Anastasia.

Publicerad i Annonsbladet vecka 07 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS