ANNONS

Dampallen – från vänster: Tvåorna Tea Korkeakunnas och Linda Lindbeck, ettorna Maria Holen och Jiamruethai Jaiya samt treorna Sofia Ehn och Eva-Karin Fridell.
Foto: Henrik Östman

Två väntade vinnare vid Handelsbanken Open

AVESTA. Totalt 56 matcher med start på fredagseftermiddagen och avslut på lördagskvällen. Premiären av Handelsbanken Open i padel blev lyckad. – Ja, det gick bra, över förväntan. Det här gav verkligen mersmak, säger tävlingsledare Mats Brinksäter.

Avesta Padelcenter lockade den lokala padeleliten till hallen när 16 herr- och tio dampar gjorde upp om titeln i Handelsbanken Open.
Och det blev två favoritpar som fick ta emot förstapriset.
– Ja, det blev inga skrällar, det var nog ganska väntade segrar, påpekar Mats Brinksäter.
Herrklassen vanns av Viktor Springare och Victor Lantz efter finalseger mot Rasmus Sandström och Samuel Jansson med 6-1 och 6-0.
I damklassen föll Maria Holen och Jiamruethai Jaiya i gruppspelet mot Tea Korkeakunnas och Linda Lindbeck. Men när de åter stötte på varandra i finalen blev det 6-3 och 6-2.

Herpallen – från vänster: Tvorna Rasmus Sandström och Samuel Jansson, ettorna Viktor Springare och Victor Lantz samt treorna Martin Nyström och Andreas Öijar.Foto: Henrik Östman

Det var Avesta Padelcenter som tillsammans med Handelsbanken arrangerade turneringen.
– Det var 16 herrpar med, men vi hade tio par på reservlistan. Platserna i herrklassen tog slut direkt, berättar Brinksäter.
Padel är hett och förra helgens turnering riktade sig först och främst till lokala spelare, men det kom en hel del utifrån också.
– Det var en öppen tävling vilket betydde att kvalitén var skiftande. Framöver kommer vi även att ha tävlingar som är anpassade efter hur länge man spelat och efter kvalitén.
Brinksäter berättar att arrangemanget gick över förväntan och allt fungerade som de hade tänkt sig.
– Vi låg lite efter med tidsschemat på lördagen, men vi kom snabbt i fatt. Men det är kul att se att det är en stor efterfrågan till att spela turneringar. Många av de som spelar padel vill ha tävlingsmomentet och även möta spelare de inte möter i seriespelet här i hallen.

Tävlingsledare Mats Brinksäter och Jonas Lund, chef Handelsbanken. Foto: Sebastian Olander

Det kom också en del åskådare under de två speldagarna.
– Ja, det cirkulerade en hel del under dagarna. Det var också över förväntan, riktigt roligt.
Var det någon som råkade ut för någon skada?
– Det var en tjej som vrickade foten rejält. Då fick en ersättare hoppa in och det löste sig bra, berättar Brinksäter.

Facebook

ANNONS

ANNONS