Hyllade och nu synnerligen uppmärksammade Johnossi är en av de nya bokningarna till Alivefestivalens andra sommar.
Foto: Fredrik Skogkvist

Tunga succénamn tar plats i Alives startfält

BORLÄNGE/DALARNA. Vintern håller Dalarna i ett fast grepp, men på festivalfronten ljusnar horisonten. Alive låter nedräkning möta upptrappning och presenterar nu ytterligare ett knippe artister till sin somriga musiksalut. – Det känns grymt kul att kunna avslöja fler artister och jag kan tycka att vi träffar väldigt rätt med bokningarna, säger en motiverad Patrik Schultz i festivalstaben.

Han inflikar tämligen omedelbart att han är allt annat än opartisk i frågan, men att känslan i Alive-lägret är ypperligt positiv i bygget av sommarens dynamiska artistutbud.
Nu offentliggör man alltså ytterligare fyra tontrollande trupper som ska stänka färgstarka riff och reffor över Borlänge den 6, 7 och 8 juli.
– Vi tar nya kliv i vår ambition att skapa en festival där förhoppningsvis de flesta ska finna en massa härlig musik, säger Patrik om en inkluderande och breddbaserad agenda.
– Nu presenterar vi artister som utgör tunga namn inom såväl pop som partydunk, stonerrock och reggae.

Dessa akter är Johnossi, Elov & Beny, Skraeckoedlan och Sperling.
Förstnämnda lirade på festivalens förstlingsår i fjol, och återvänder nu i en sannolikt än mer allsångsvänlig upplaga.
Detta då duon inhämtat enorma doser uppmärksamhet via sångaren och gitarristen John Engelberts medverkan i senaste säsongen av TV4:s “Så mycket bättre”.
Bandet innefattar även medgrundaren tillika trummisen Oskar “Ossi” Bonde.
– Ja, Johnossi har fullkomligen exploderat och det känns suveränt att åter hälsa dem välkomna till oss. Tror att vi kan få höra oerhörda tagningar av både deras eget material och de starka tolkningar John visade i tv, resonerar Schultz.

Partysensationen Elov & Beny gästar Borlänge och Alive i sommar. Foto: Pressbild

Han guidar vidare i arrangörernas tankebanor som nu bereder väg för nya konsertupplevelser under festivalens andra sommar.
– Elov & Beny har ju en av förra årets absolut största partylåtar i och med “Bubbel på balkongen”, och de kommer att sätta Borlänge i gungning.
– Sedan blir det toksvängiga reggaevibbar med Sperling, som ju är tidigare Rootvälta-sångaren Mattias Björkgrens band. Dessutom har vi gjort klart med Skraeckoedlan, ett utpräglat liveband med både tyngd och melodi. Superrolig bokning i samma släktträd som Dozer.

Riffmonstret Skraeckoedlan tar plats i Alives artistuppbåd. Foto: Pressbild

Patrik lyfter på locket till en imaginär megalåda innehållande spelregler och parametrar som påverkar arbetet med en festival.
Och då huvudsakligen gällande artistbokningar.
– Det är en hel del att ta hänsyn till. Om vi själva fått bestämma hade vi nog presenterat artister i en strid ström efter eget behag, men det är mångas intressen, branschfaktorer och inte minst turnéplaner inblandade.
Därav är det med påtaglig entusiasm som Patrik Schultz med festivalkompanjoner nu även sätter sikte mot slutet av februari.
– Ja, då blir det en rejäl drös med artister som vid flera tillfällen på kort tid offentliggörs och tar plats i årets festivalprogram, berättar han.

Sperling, med tidigare Rootvälta-sångaren Mattias Björkgren i spetsen, låter medryckande reggaemanövrar rulla in över Borlänge i juli. Foto: Pressbild

Totalt antal akter som beträder scengolven blir i samma omfattning som förra årets Alive-debut, upplyser Schultz.
– Storleksmässigt är det i paritet med förra sommaren. Dock tror vi att både artisterna och helheten vi har på gång kommer att sätta lite extra knorr på festivalen, som nu har en bra grund att stå på. Alive 2.0, så att säga.
– Sedan är det med stor tacksamhet och glädje vi kan konstatera att biljettförsäljningen går klart över förväntan. Om man jämför med fjolåret så var vi då inte ens i närheten av dagens siffror. Otroligt roligt, betonar Alivefestivalens marknadskapten.

Patrik Schultz, marknadsansvarig för Alive Festival. Foto: Sonny Jonasson
Facebook

Populärt på webben