ANNONS

Tunakrogen brann ner till grunden under natten mot måndagen. Branden bekämpades av ett 20-tal brandmän. Någon brandorsak är ännu inte fastställd, men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.
Foto: Karin Diffner

Tunakrogen totalförstörd i misstänkt mordbrand

ÅSELBY. Ett 20-tal brandmän bekämpade branden i Åselby då Tunakrogen brann ner till grunden. – Det är helt tomt därinne, allt är förstört, säger räddningsledaren Per Ekholm. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Larmet gick strax före halv två på natten mot måndagen. Räddningstjänsterna från Falun, Borlänge, Gustafs samt en tankbil från Enviken kallades till platsen.
– Totalt var vi närmare 20 personer, berättar restvärdesledaren Johan Wahrén som kom till platsen en timme efter larmet.
Efter en stund förstod räddningspersonalen att byggnaden inte skulle gå att rädda.
– Det var en rejäl eldsvåda, så nattens räddningsledare fattade beslut om att låta det brinna upp, berättar Per Ekholm från Borlänge deltidsbrandkår som såg till att branden inte blossade upp igen under måndagen.

Per Ekholm från Borlänge deltidsbrandkår var en av dem som såg till att branden inte blossade upp igen under måndagen

Ett antal hyresgäster från närliggande bostadshus evakuerades under några timmar under natten. De fick stå utomhus i cirka tre timmar, enligt Johan Wahrén.
– Det var aktuellt att leta efter lokal då, men eftersom det inte längre fanns någon spridningsrisk så fick de återvända till sina lägenheter, säger han.
Någon stor fara för omgivningen var det inte, enligt räddningstjänsten, särskilt inte efter att några gasolflaskor tagits bort och en fettank säkrats.
Så fort husresterna har svalnat ska polisen göra en teknisk undersökning av brandorsaken. En förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts och polisen vill ha kontakt med alla som sett eller hört något under söndagskvällen eller natten mot måndagen.
I byggnaden har det drivits restaurang i många år och dessförinnan affär.

Hyresgäster från närliggande bostadshus i Åselby evakuerades under några timmar tills det inte fanns någon spridningsrisk längre.

 

Facebook

ANNONS

ANNONS