ANNONS

Tummen upp för företagardagar

BORLÄNGE. Årets upplaga av Borlänges företagardagar genomfördes för tredje året. Företagare och organisationer bjöds på ett spännande program, inspiration och nätverkande.

Årets företagardagar handlade om framtid, digitalisering, handel och hållbarhet och i år hade besökarna möjlighet att ta del av ett program som sträckte sig över fyra dagar. Under fyra olika rubriker delades dagarna in i:
Jobb och hållbar affärsutveckling, utmaningar och möjligheter. Tisdagen ägnades åt möjligheterna med hållbar affärsutveckling och diskussioner kring det.

Samma dag lyfts frågan om arbetsmarknaden, på många företag är det inte brist på arbete, tvärtom saknas det kompetens. Hur ska klyftan mellan behov och efterfrågan minska när kommunen samtidigt har många arbetslösa. Arbetsmarknaden efterfrågar kompetens, men deras vanliga rekryteringsvägar behöver kompletteras med nya sätt att tänka. Här hjälps näringsliv och kommunal verksamhet åt, genom en trettio veckor lång arbetsplatsbaserad utbildning. Borlänge kommun kunde under dagarna offentliggöra att Europeiska socialfonden går in med 5,4 miljoner kronor i ett treårigt utbildningsprojekt där Borlänge kommun tillsammans med Borlänges näringsliv ger utrikesfödda Borlängebor en chans att komma in på arbetsmarknaden.
– Det handlar om att skapa en metod för att öka utrikesfödda Borlängebors anställningsbarhet, säger Ulrika Hagen, näringslivsutvecklare i Borlänge kommun.

Medverkade under den dagen gjorde Fadi Barakat, tidigare chef Manpower, idag Malmö stad, som fick bra omnämnande av deltagarna.
Smart City – digital, global, lokal. Borlänge blev i höstas utsedd till Sveriges fulaste stad. Hur kan Borlänge istället bli Sveriges mest attraktiva? Hur formar man en stad där man vill leva och verka och som utvecklas hållbart för flera generationer framöver? det blev att pratar framtid och lyssna på det senaste om AI och hur man utvecklar den smarta staden. Borlänge är nu utsedd till en av noderna inom Smart City Sweden, vad det innebär fick Dalarna Science Park berätta om ihop med Borlänge Energi.

Framtidens handel – smart, snabb, snäll. Fokus under rubriken, var handel, positiva kundmöten och upplevelser. Deltagarna inspirerades av verksamheter som framgångsrikt bygger på och utvecklar sina verksamheter med nya affärsmodeller och tjänster.
Medverkade gjorde bland annat Jessica Öhlund och Anna Wångmar från IKEA, Rickard Lyko och ett flertal lokala företagare som har trotsat hotet från e-handeln.
Företagsdagarna krävde en fantastisk final och den kallade arrangörerna för framgångsfredag, med bland annat Alexander Pärleros från Framgångspodden, dagen avslutas med mingel, kontaktknyt, överraskningar och intressanta möten.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 17 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS