ANNONS

Avesta AIK:s Linda Bängs Eriksson, till vänster.
Foto: Per Lindgren

Tuff start för Avesta AIK – ”Försvara oss hela matchen”

AVESTA. Två raka förluster och målskillnaden 1-14. Nykomlingen Avesta AIK har haft det tufft i inledningen av division 1. – Vi fick försvara oss hela matchen, säger Linda Bängs Eriksson till klubbens hemsida.

Att vara nykomling kan vara tufft – något som Avesta AIK fått erfara. Först 1-8 mot BK 30 från Västerås i premiären och senast 0-6 hemma mot Gamla Upsala SK.
– Vi fick försvara oss hela matchen. Vi mötte ett bra lag, och fick inte till något eget spel. De var duktiga rulla boll, och jag tycker de är bättre än BK30 vi mötte i premiären, säger AAIK:s mittback Linda Bängs Eriksson till klubbens hemsida.
Att det blir en kamp för nytt kontrakt säsongten 2021 har Avesta AIK och tränare Magnus Svedlund införstådd med. Laget har tappat flera tongivande spelare inför comebacken i den tredje högsta nivån i Sverige.
– Vi kommer jobba vidare med samma formation, och bygga ett lag. Då får man ta någon förlust, att det inte fungerar på en gång, men att det fungerar framöver. Jag vill se att spelet sitter mer och mer för varje match. Det är det som är målet, säger Svedlund på hemsidan.

Uppsalaklubben ledde med 2-0 efter elva minuter.
Innan paus gjorde Gusk även 3-0 och 4-0.
Till slut blev det ”tennissiffrona 6-0 till Gusk efter ett lika stort spelövertag i andra halvlek. Faktum är att hemmalagets målvakt, Sanna Warnberg, stod för flera räddningar. Utan hennes målvaktsspel kunde segersiffrorna blivit mycket större. Men det är bara två matcher spelade av säsongen 2021 och bara en poäng upp till Gefle IF ovanför strecket.

Närmast väntar länsderby på lördagen, då ställs Avesta AIK mot Kvarnsvedens IK på bortaplan.
Ett KIK som förra året spelade i Elitettan och som inlett med två oavgjorda matcher. Först 2-2 hemma mot Rimbo IF och därefter 1-1 borta mot Gefle IF.
Efter daladerbyt återstår tre matcher innan uppehållet: Gefle hemma, Vaksala SK borta och IFK Västerås hemma.

Två raka segrar
Avesta AIK:s herrar inleder seriespelet i division 4 Dalarna den 30 juli med hemmamatch mot Säters IF.
Laget har hittills spelat två träningsmatcher och resultatet är två segrar.
Först 5-2 i derbyt mot Skogsbo-Avesta IF (division 5)
Därefter 1-0 mot seriekollegan Swesom FC (målskytt: Alexander Larsson).
Ny match på lördagen, då mot Säters IF (division 4) på hemmaplan.

Facebook

ANNONS

ANNONS