ANNONS

Två män och en kvinna har dömts för narkotikabrott efter att en större mängd narkotika hittats i en bostad i Säters kommun. Kvinnan är bosatt i Säters kommun och en av männen är bosatt i Hedemora kommun.
Foto: Sonny Jonasson

Trio har dömts för narkotikabrott

HEDEMORA/SÄTER/BORLÄNGE Två män och en kvinna har dömts för narkotikabrott efter att en större mängd narkotika hittats i en bostad i Säters kommun sommaren 2018. Kvinnan är bosatt i Säters kommun och männen är bosatta i Hedemora, respektive Borlänge kommun.

I slutet av juli 2018 hittade polisen en större mängd narkotika i en bostad i Säters kommun. I bostaden vistades tre personer, dels kvinnan som bodde där, dels de båda männen.
Mannen från Borlänge kommun har uppgett att han vid tillfället var skriven på adressen och att det var hans narkotika som påträffades i huset. Den andre mannen har uppgett att han var på besök men att han aldrig var in i huset. Däremot har han erkänt att narkotikan som hittades i hans dåvarande bostad, på en annan ort i Mellansverige, är hans.

Alla tre har uppgett att de brukade narkotika vid den aktuella tidpunkten. Kvinnan har uppgett att hon inte kände till att narkotikan som polisen hittade förvarades i huset, en förklaring som Falu tingsrätt inte köper. Tingsrätten anser att kvinnan och den ene mannen gjort sig skyldiga till narkotikabrott, bland annat då det hittats skuldlistor samt att narkotikan var förpackad på ett speciellt sätt som tingsrätten anser tyder på att narkotikan skulle säljas vidare.

Falu tingsrätt dömer de tre för narkotikabrott. Kvinnan döms till villkorlig dom och för mannen från Hedemora kommun efterges påföljden, vilket innebär att han döms för brott men inte får någon påföljd, då det gått så lång tid sedan brottet begicks.

Mannen från Borlänge kommun döms även för flera trafik- och narkotikarelaterade brott, bland annat grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och grov olovlig körning. Dessa brott har begåtts i Smedjebackens, Hedemora och Borlänge kommun. Han döms till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst. Tingsrätten skriver i sin dom att om fängelse hade valts som påföljd så hade mannen dömts till fyra månaders fängelse.

Artikeln publicerades i Lokalt i (Hedemora/Säter) nr 19, 2022.

Facebook

ANNONS

ANNONS