ANNONS

Efter sommaren börjar Tobias Back som näringslivschef i Fagersta.
Foto: Rose-Marie Eriksson/Arkiv

Tobias Back lämnar jobbet i Norberg

NORBERG Tobias Back slutar som förenings- och näringslivsutvecklare i Norbergs kommun. Till hösten väntar nya utmaningar i grannkommunen Fagersta. – Lars Fors, näringslivschef i Fagersta går i pension och jag kommer att ta över efter honom.

Tobias Back har jobbat i Norbergs kommun i 3,5 år och på frågan hur länge han blir kvar på sin nuvarande tjänst blir svaret:
– Jag blir kvar i Norberg ett tag till men sedan är det semestertider och den 19 juli går jag på föräldraledighet. I början av september börjar jag det nya jobbet.

Vet du vem som kommer att ta över din tjänst?
– Nej, vi har ju bara pratat lite internt inom min sektor men vissa av mina arbetsuppgifter av akut karaktär ska ju lämnas över. Det viktigaste är att inte företagen i Norberg ska drabbas. Det är min förhoppning.
Tobias Back konstaterar att det är roligt med nya utmaningar och Fagersta är också en större ort.
– Där väntar en del ändringar i organisationen men jag kommer främst att ha fokus på näringslivet.

Hur känns det att lämna Norberg?
– Visst är det lite vemodigt och jag har trivts med att jobba med företagen här. Men det är spännande att utvecklas och att få utveckla företagandet i Fagersta. Där hoppas jag på att få göra samma resa en gång till.
Tobias Back bor i Kolsva och har hela tiden pendlat till Norberg. Men i och med jobbet i Fagersta får han lite kortare resväg.
– Det blir en mil närmare till jobbet, enkel resa, och det blir ju ändå ett antal mil i veckan.

Facebook

ANNONS

ANNONS