ANNONS

Söndagen den 20 november arrangeras en julmarknad i Säterdalen. Allt som säljs på marknaden är julrelaterat.
Foto: Privat

”Tjuvstartar” med en julmarknad

SÄTER Redan söndagen den 20 november drar julfirandet igång i Säter med den årliga julmarknaden i Säterdalens rotunda. – Det känns lite tidigt, men vi kör alltid söndagen innan advent, förklarar Säterdalens folkparksdirektör Thomas Jansson.

Arrangemanget drar igång klockan 12.00 och avslutas med att tomten dyker upp i rotundan vid 14.30 med överraskningar till barnen.
– Det brukar vara populärt, inflikar Thomas.

På julmarknaden dyker tomten upp med överraskningar till barnen. Foto: Privat

Ett 40-tal knallar har bokat bord.
– Inomhus är det fullbokat, men det finns plats att stå utomhus. Vill man stå utomhus får man ta med egna bord, men ingen förbokning behövs. Det finns inga tak för dem så vädret styr, men vi hoppas på en fin dag, upplyser Thomas.
Allt som säljs måste vara julrelaterat.
– Det är mycket hantverk. Tomtar, keramik, bakverk, kransar, tranbärssaft och loppis med julrelaterade prylar. Det är en stor blandning på knallarna som är väldigt påhittiga och duktiga.
Gruppen DaCapo ansvarar för musikunderhållningen. En blandad repertoar utlovas och självklart kommer även julens melodier spelas.
Thomas har inte koll på hur många gånger julmarknaden arrangerats, men tippar på att detta år kan vara den tionde i ordningen. Han berättar att människor i alla åldrar samlas på julmarknaden.
– Det kommer folk som är mellan noll och 95 år, avslutar Thomas.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS