Tre män från Falun har dömts tio till års fängelse efter mordförsöket i Bojsenburg i höstas. Bilden visar ett Bojsenkvarter i annat sammanhang.
Foto: Sonny Jonasson

Tio års fängelse för mordförsök

FALUN. Tre män från Falun har dömts tio till års fängelse efter mordförsöket i Bojsenburg i höstas. Under en utdragen tid höggs och skars offret med avslagna flaskhalsar och det var bara en tillfällighet att han överlevde.
Det var natten till den 26 oktober som en man hölls fången av tre män i en av tvättstugorna i bostadsområdet.
Där utsattes han för hänsynslöst våld under lång tid.
De tre gärningsmännen har tillsammans försökt att döda mannen genom att skära och hugga honom med avslagna flaskhalsar i huvudet, halsen samt i ben och arm. Enligt rättsläkaren var en av sårskadorna endast någon centimeter från halspulsådern och en stor ven. Mannen överlevde endast tack vare att han kom under vård i tid.
De tre gärningsmännen döms även för grovt rån då de tvingat till sig mannens mobiltelefon och kontokort samt kod.
Sammanlagt kom de över 1 000 kronor från hans konto.
Männen, som är i åldrarna 19-24 år, döms vardera till tio års fängelse för mordförsöket och det grova rånet.
De tre Faluborna ska även tillsammans betala skadestånd till den våldsutsatte mannen på sammanlagt 194 506 kronor. Och en av dem ska utvisas från Sverige med förbud att återvända.
En annan av männen döms även för hot mot tjänsteman efter att han häktats. På en vägg i cellen ristade han en text med innebörden att han satt ett pris på en kriminalvårdares huvud med 250 000 kronor.
Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS