Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Tommy Hansen var kommundirektör i Hedemora under fyra månader i början av 2022. Nu har han fått ett nytt uppdrag, som vikarierande generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg. Foto: Pär Sönnert
Tommy Hansen var kommundirektör i Hedemora under fyra månader i början av 2022. Nu har han fått ett nytt uppdrag, som vikarierande generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg.
Foto: Pär Sönnert

Tidigare kommunchef får nytt toppjobb

HEDEMORA. Tommy Hansen, som tidigare varit kommundirektör i Hedemora, har fått ett nytt uppdrag. I höst tillträder han som vikarierande generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Den 5 januari 2022 gjorde Tommy Hansen sin första arbetsdag som ny kommundirektör i Hedemora, då han efterträdde Annika Strand som gick i pension. Men blott fyra månader senare, den 5 maj, sade Hansen upp sig.
– Det finns inga hard feelings i detta. Jag vill Hedemora kommun allt gott, att det ska bli bra för kommunen. Jag och kommunalråden samt oppositionsrådet har pratat med varandra på daglig basis och jag har haft ett jättebra stöd av dem. Vi har haft samsyn i princip allt men sedan var det några få förutsättningar där vi har olika ståndpunkter och det ligger till grund till att jag sade upp mig. Det är ingen större dramatik än så, sade Tommy Hansen till Lokalt i när han satt i bilen på väg från Hedemora, i maj 2022.

I dag är Tommy Hansen chef för avdelningen för verksamhetsstöd vid Inspektionen för vård och omsorg och i måndags skickade Socialdepartementet ut ett pressmeddelande om att regeringen har utsett honom till vikarierande generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg
“Förordnandet gäller från och med den 30 september 2024 tills vidare, dock längst till dess att en ny generaldirektör och chef tillträder sin anställning”, skriver Socialdepartementet i pressmeddelandet.
Det nya uppdraget hör ihop med att regeringen nyligen beslutade att entlediga Sofia Wallström från tjänsten som generaldirektör för Ivo.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!