ANNONS

Terminsstart för Runacademy. Foto: Privat
Foto: privat

Terminsstart för Runacademy i Avesta

AVESTA. Det är ett och ett halvt år sedan som Runacademy etablerade sig i Avesta. Nu är det dags för ännu en terminsstart. – Det är liknande upplägg som tidigare, berättar Ronny Wedin, platschef i Avesta.

De senaste åren har intresset för att löpträna ökat i vårt land. Det är också något som Ronny Wedin har märkt av sedan Runacademy kom till Avesta.
– Ja, det var 30 nya deltagare under vårterminen av totalt 55. Första höstterminen var det 25 registrerade deltagare, berättar han.
Runacademy startades 2013 av Petra Kindlund på Södermalm i Stockholm.
Syftet är att sprida löparglädje och få fler att lära sig hur löpningen kan bli roligare.

Är det samma upplägg som tidigare?
–Ja, det är liknande upplägg som tidigare men med flera nya pass med upplägg av intervaller.
– Vi fortsätter med att följa rekommendationerna och delar in deltagare i mindre grupper utifrån antal ledare per träning. Vi är sju fantastiska ledare i Avesta.
Det är 13 ordinarie pass varav tre extrainsatta pass.
– Äntligen kommer även löparresor och träningslägren finnas tillgängliga för alla medlemmar med hänsyn till rekommendationern., berättar Wedin.

Den yngsta deltagaren har varit tolv år och den äldsta deltagaren har fyllt 68 år. Det är med andra ord en blandning av åldrar.
– Genomsnittsåldern har varit 40 år och majoriteten har varit tjejer.
Runacademy kommer att ha ett prova på-pass på tisdagen den 31 augusti klockan 18.00 med samling vid Åsbo skicenter i Avesta.

Facebook

ANNONS

ANNONS