ANNONS

På cirkus blingbling möter publiken ett gäng gamla revyrävar men även några nya ansikten. Från vänster: Anders “Slabben Sandström, Annica Gustafsson, Christer Gärds, Linda Bergvin, Monica Jansson vår regissör, Hans-Erik Bergman vår egen cirkusdirektör, Eva Erkers, Anna B Pettersson, Peter Östlund, Therese Nilsén och Thomas Björnhager.
Foto: Terje Johnson

Taggat revygäng riggar för den storstilade comebacken

GAGNEF/BJÖRBO. – Äntligen kan vi hälsa publiken välkomna tillbaka till Björborevyn. Som vi har längtat, utbrister producenten Eva Erkers. ”Cirkus blingbling” heter 2022 års upplaga, som är en fartfylld och glittrande föreställning.

– Vi tycker livet har varit lite cirkus under pandemin och då behöver man lite blingbling nu, förklarar Eva Erkers namnet på 2022 års revy.
– Vi märker att folk längtar efter att få gå på livegrejer och vi har redan mycket bokat på gruppsidan, men det finns biljetter kvar. På biljettsidan i övrigt bokas det oftast senare.
Björborevyn hann precis spela klart säsongen 2020 innan pandemin var ett faktum.
– Det är vi grymt tacksamma för, att vi inte behövde ställa in någonting då.
Vid ett möte i september 2020 beslutades att ställa in säsongen 2021. Alla var sugna att köra, men ensemblen vågade inte. Det var för osäkert. I stället träffades de en gång i månaden, bara för att hålla kontakten.
Detta utmynnade i att det skrevs en hel del material redan då som nu finns klart.

Revyn skriver alltid eget material och har till kommande säsong 30 nummer.
– Nu snurrar det på i cirkuslokalen. Det sjuder av aktiviteter på Cirkus blingbling, förklarar Eva Erkers.
Björborevyn bjuder som vanligt på ett sprakande fyrverkeri av sång och sketcher och massor av skratt och bling. En noga utvald blandning av humor och allvar.
Något man hoppas kan locka till både skratt och eftertanke.
Det låter som att det blir många skratt för publiken?
– Alla är taggade till tusen för att äntligen få stå på scen igen. Vi har nog ännu roligare. Vi skrattar oss hesa. Det är ett jättehärligt gäng och nu har vi två nya och två återkommare också.
På cirkus blingbling möter ni ett gäng gamla revyrävar men även några nya ansikten: Anders ”Slabben Sandström, Annica Gustafsson, Christer Gärds, Linda Bergvin, Monica Jansson regissör, Hans-Erik Bergman cirkusdirektör, Eva Erkers producent, Anna B Pettersson, Peter Östlund, Therese Nilsén och Thomas Björnhager.

Återkommaren Christer ”Crille” Gärds, känd som raggaren som kan dra vilka fräcka skämt som helst och gå i land med dessa. Och Annica Gustafsson med karaktären ”Berit”, som är lika galen som vanligt. Dessa två nygamla ansikten känner folk igen. Nykomlingen Linda Bergvin kommer redan första året med revygänget göra avtryck via egenskrivet material.
Den andra nykomlingen är Leif Lindberg, som enligt egen utsago helst gömmer sig i orkesterdiket.
Eminenta revyorkestern The Blingboys består av Tomas Hellquist som tar plats bakom trummorna, Leif Lindberg på klaviatur, Örjan Petersson på gitarr och Bertil Ferneborg svarar för bastonerna. Det bjuds som vanligt en av många uppskattad musikalisk bredd. Revyn har därtill en mängd duktiga sångare och investerar mycket tid i stämsångsarrangemang.
Den 27 november blir det öppen repetition mellan 14.00-16.00. Då kan besökare också köpa biljetter på plats. Björborevyn ”Cirkus blingbling” har premiär den 15 januari 15.00. Sedan spelas föreställningar lördagar och söndagar fram till och med den 13 februari.


Linda Bergvin
Linda Bergvin bor i Falun.
– Dans och sång har på olika sätt funnits med mig sedan jag var liten och jag har sjungit i allt ifrån kyrkokör till rock ’n rollband. Har sedan 2016 deltagit i flera produktioner som Borlänge Musikteaters uppsättning ”Super Trouper” och ”Do you remember”, Teater Gazbaz lustspel ”Tokstollar” och ”Högfärdsblåsor” och revyn ”De fem årstiderna” i Smedjebacken.
– Om jag skulle beskriva mig själv med tre ord på scenen så blir det glad, energisk och kort, så hit med högklackat och glitterklänning så är jag redo!


Leif Lindberg
Är en glad 54-åring som bor i Smedjebacken. Keyboardist i coverbandet Reminders sedan 2008. Han har ett förflutet i ”dansbandsträsket” som han själv kallar det, sen tidigt 80-tal. Basist i trubadurduon Two Balls under en stor del av 90-talet.
Gjorde debut som ”revypianist” i Bålsta i början på 2000 talet. Senaste revygrejen var 2018 i Smedjebacksrevyn ”De Fem Årstiderna”, där han agerade cafépianist. Fuskar dessutom på gitarr och bas.
– Jag är riktigt usel som skådis och gömmer mig helst i orkesterdiket där jag däremot trivs förträffligt.

Facebook

ANNONS

ANNONS