Magnus Svedlund, tränare i Avesta AIK.
Foto: Sandra Jonsson

Svedlund stannar i Avesta AIK – ”Vill ge det en ny chans”

AVESTA. När väl Avesta AIK var tillbaka i fotbollsettan blev det en säsong att glömma. Men tränare Magnus Svedlund väljer att förlänga kontraket. – Jag kände att jag ville ha bättre resultat än i år. Jag ville inte avsluta med 21 förluster och en oavgjord, säger Magnus Svedlund på klubbens hemsida.

Efter en imponerande säsong 2020 var Avesta AIK tillbaka i division 1. Första och enda gången tidigare laget spelat på en nivån var 2018 – då blev det blott 13 poäng på 22 matcher.
Nu fanns en förhoppning att det skulle gå bättre.
Men när året summerades för en tid sedan var facit något helt annat. Den enda poängen Avesta AIK tog kom i den åttonde omgången när laget spelade 0-0 hemma mot Vaksala SK.
Tränare Magnus Svedlund kliver dock inte av som – nyligen förlängde han kontraktet med klubben.
– Nu får vi ett år till, och ser om vårt spelsätt funkar i division 2, säger Magnus Svedlund till klubbens hemsida.
Spelare som lämnade klubben och skador gjorde att det var alldeles för tunn trupp för att räcka till i landets tredje division. Det visar också de 129 insläppta målen på 22 matcher – ett snitt på närmare sex insläppta per match.
Men det som laget har tränat på under det gångna året kommer kanske att ge resultat nästa år när det åter väntar spel i division 2.
– Vi kommer att spela på ungefär samma sätt kommande säsong.

På spelarsidan har det hittills inte hänt så mycket, men tränare Svedlund räknar en trio spelare som nyförvärv.
– Moa Hjalmarsson och Alexandra Simonsson, som har haft skador, kan man räkna som nyförvärv när de är skadefria. Även Alva Karlsson kan man säga är ett nyförvärv, påpekar Svedlund.
Att förlora ofta och med stora siffror kan påverka en grupp, men det är något som Avesta AIK har tänkt på.
– Vi har jobbat mycket med det i år, och spelarna har varit positiva trots de förlorat. Det viktiga är att jobba in spelsättet. Skulle det vara så att vi vinner, eller får ett bra resultat, i vår första träningsmatch så tror jag det släpper direkt.

Assisterande tränare blir Keitty Nizigiymana och klubben jobbar på att få klart med en målvaktstränare.
– Spelargruppen har varit positiva. Det finns en revanschlusta, det är ingen tvekan om det, säger sportgruppens Niklas Johansson till klubbens hemsida.
Den 10 januari är det meningen att träningarna utomhus ska komma i gång. I dagsläget är det futsalträning en dag i veckan och i mars och april ska laget vara med på distriktsmästerskapen.
Laget är i förslaget till serieindelning placerat i division 2 mellersta Svealand. En serie med tio lag och där Avesta AIK är enda lag från Dalarna. Närmaste bortamatch är mot Norrby SK från Sala.

Tio lag i serien
Förslag till serieindelning i division 2 mellersta Svealand.
Avesta AIK (från ettan).
Enköpings SK.
Rimbo IF:s andralag (från trean).
Råsunda IS.
Östervåla IF.
Bele Barkarby IF.
Hällbybrunns IF (från trean).
IFK Västerås.
Västerås SK (från trean).
Norrby SK (från trean).

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS