ANNONS

Kulturhuset tio14 är platsen för nästa veckas uppförande av Teater Satellitens musikaliska och dramatiserade epos “Sprickor”.
Foto: Dreamstime

Svärtat angelägen föreställning på kulturhuset

FALUN. Teater Satelliten gästar den 14 oktober Falun för att framföra den i flera avseenden högaktuella “Sprickor”. – Ofta känner vi oss ensamma när vi bär runt på våra tankar och känslor, säger Linda Mattsson Kledzik, regissör och manusförfattare på Teater Satelliten.

Hon fortsätter i ett pressmeddelande från den uttrycksfulla teatergrupperingen:
– Med “Sprickor” vill vi bryta tystnaden kring psykisk ohälsa och sätta ord på svåra tankar och känslor som vi alla ibland bär inom oss.

Verket beskrivs som en scenisk musikalkonsert, där man gläntar på dörren till hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa.

Och om att se ljuset som sipprar in.

Musiken uppges vara hämtad från kända musikaler som exempelvis “Rent”, “Dear Evan Hansen”, “Så som i himmelen” och även från Teater Satellitens egenförfattade musikaler.
Dessa med titlar som bland annat “Mitt liv”.

Teater Satelliten är en inkluderade teaterensemble bestående av bland annat musikalartister från Stockholms scenskolor samt andra artister med och utan diagnos.
Alla står på samma scen, under samma villkor, framhåller teaterensemblen om den kreativa och tillåtande kärna som utgör nyckelbegrepp i deras förehavanden.

“Sprickor” gläntar på dörren till hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa. Foto: Therese Taflin Jäghult

Inför föreställningen på Kulturhuset tio14 upplyser man också att “Sprickor” innefattar vissa obehagliga inslag. Därav rekommenderas barn under 13 år bevista arrangemanget i vuxet sällskap.

I sammanhanget kan även nämnas att den 10–16 oktober utgör en temavecka för fokus på psykisk hälsa. På flera håll i länet arrangeras föreläsningar som kan upplevas fysiskt och i vissa fall även digitalt.
Det hela är ett samarbete mellan Region Dalarna och länets kommuner.

Facebook

Populärt på webben

ANNONS