ANNONS

Sussie Nilsson och Kyra som är en av hennes fyra hundar av rasen chinese crested dog.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Sussi flyttade från Skåne och öppnade hund- och kattrim i By

BY KYRKBY När Sussie Nilsson flyttade från Malmö till kärleken i By kyrkby var planen att söka jobb på ett hundtrim. Hon blev dock övertygad om att det var i By det behövdes ett hundtrim. Nu har hon öppnat ett trim för hund och katt i nyrenoverade lokaler hemma på gården. – Det känns jättekul att allt är färdigt och snart tar jag emot mina första kunder, säger hon nöjt.

Sussie omgiven av sina fyra hundar som alla vill ha mattes uppmärksamhet.
Vackra Anya låter sig fotograferas innan hon återvänder till sina kattungar.
Två av Sussies hundar har tagit plats på trimbordet och det kan vara tröttande att agera modell.
Sussie Nilsson visar in i en stor och fräsch lokal där allt som hör hund- och kattfrisering till ingår. De fyra egna hundarna Hedvig, Nova, Tixx och Kyro av rasen Chinese crested dog, två med päls och två i en naken variant följer matte i hälarna.
– Jag har haft hund i 13 år och alltid samma ras. Men från början är jag kattmänniska och nu har jag två brittisk långhår plus kattungar, säger Sussie.
Hon flyttade från Malmö i början av september då hon och hennes första pojkvän funnit varandra på nytt. Ett stort kliv efter att ha bott i Skåne i hela sitt liv.

Hur träffades ni?
– Vi träffades första gången på en språkresa när jag var 17 år och sedan fick vi ny kontakt förra sommaren. Ett uppehåll på drygt 17 år , säger Sussie som är 35 år idag.
– Jag älskar att bo här. Det är så vackert och jag uppskattar lugnet efter att ha bott i Malmö. Där kunde jag aldrig se stjärnhimlen på grund av ljuset från staden, men det kan jag här. Dessutom har jag alltid älskat sjöar mer än hav.
Sussie har jobbat som hundfrisör tidigare så kunskapen fanns men inte jobb.
– När jag flyttade hit var planen att börja jobba i Uppsala på ett hundtrim där jag hade en tjänst. Men alla jag pratade med ansåg att det saknades ett trim i By.
Sussie berättar att hon upptäckte att folk kan köra långt för att ta sig till närmaste hundtrim och hon bestämde sig för att starta egen verksamhet.
– Jag ville ha katt med i verksamheten och det är nästan lättare att trimma en katt än en hund.
Sussie konstaterar att efterfrågan på hundar skjutit i höjden och att det är många som utnyttjar det.
– Jag har sett att nu är blandraser dyrare än renrasiga hundar, säger hon och lyfter upp Kyro som pockar på mattes uppmärksamhet.
Den nyrenoverade lokalen har tidigare varit garage och här finns också plats för en liten butik. En stor fin disk är ett auktionsfynd och Sussie berättar att hon gillar inredning i gammal stil framför det moderna.
– Jag har försökt att hitta gamla tavlor på hundar och katter men tavlor med hundmotiv är svårt att få tag på.
Sussie konstaterar att det har varit jättekul att fixa i ordning lokalen och hon kommer att fylla på med mer saker till butiken.
– Min mamma stickar hundkläder och en moster gör hundhalsband så det kommer också att finnas här, säger Sussie och tillägger att hon vill att allt ska vara så miljövänligt som möjligt.
Själva friseringen av hundar kräver sitt handlag och på frågan om hon råkat ut för ilskna hundar blir svaret:
– De flesta hundar går bra att hantera men visst kan de vara rädda och stressade. Nu brukar det funka bättre om inte matte eller husse är med så jag ska fixa ett litet väntrum med fika. Det här är så kul och det känns mer som en hobby, säger Sussie Nilsson med ett leende.

Facebook

ANNONS

ANNONS