ANNONS

Anna-Maria Johansen ville bara testa om det gick att ordna kvartersloppis. “Det kom hur mycket folk som helst”, säger hon.
Foto: Privat

Succé för kvartersloppis på Knutsbo

LUDVIKA. När Anna-Maria Johansen drog igång kvartersloppisen i Knutsbo var det mest för att testa om det gick. – Det blev en jättesuccé och kom så mycket mer folk än jag hade väntat mig, säger hon.

Loppisar i bostadsområden är ett trevligt koncept tycker Anna-Maria Johansen som tog initiativ till den loppis som nyligen hölls i Knutsbo.
– Jag hade lite snålt med tid, men jag tänkte att jag skulle prova, berättar hon.

En Facebookgrupp bildades och Anna-Maria satte upp lappar i förväg för att få med även dem som inte har Facebook. Drygt 20 husägare på både gamla och nya Knutsbo anmälde sig i förväg.
– Sedan ploppade det upp några till på slutet som bara slängde upp ett bord.
Anna-Maria hade räknat med att hinna gå runt och titta bland de andra säljarna men hade fullt sjå att sälja vid sin egen garageuppfart.
– Det kom hur mycket folk som helst. På min gata sålde alla jättebra och det är många som tyckte det var ett bra initiativ.

En bonus för Anna-Maria var att hon upptäckte att hon faktiskt kände flera i området som hon aldrig sett där tidigare.
– Så det är ju roligt om det kan skapa en bra grannsämja också.
Var det något särskilt som sålde bra?
– Jag sålde mest barngrejor, men det var många som frågade efter husgeråd. Sedan kom ju de vanliga loppisrävarna tidigt och frågade efter specifika saker.
Vad har du för råd till andra som vill ordna kvartersloppis?
– Att planera och vara ute mer i tid än de två-tre veckor jag var. Förutom via sociala medier och mun-mot-mun-metoden kan man sätta upp lappar och skyltar i området.
Tror du inte marknaden börjar bli mättad?
– Nej, folk älskar ju loppis. Det här är ett jättetrevligt koncept både för säljare som slipper kånka runt på sina grejor och för köparna som kan strosa runt och även fika på något ställe.
Blir det en repris i Knutsbo?
– Jag har sagt till min man att han ska stoppa mig om jag drar igång något nytt projekt snart, men vem som helst kan ju haka på och ordna nästa gång. I så fall kan jag gärna vara med och stötta.

Fakta/Anna-Maria Johansen
Bor: På Knutsbo i Ludvika.
Ålder: 45 år.
Familj: Maken Daniel, sonen Wilmer och hunden Musse.
Gör: Jobbar med HR på Global Mobility, Hitachi ABB Power Grids.
Intressen: Att vara med familjen och hunden, leda danspass på gym och i ett eget företag samt att resa.

Facebook

ANNONS

ANNONS