ANNONS

Foto: Dreamstime

Succé för Dalarna vid TV-puckens gruppspel

AVESTA. Det blev gruppspelssuccé för Dalarna när TV-pucken inleddes. Laget, med flera spelare från Avesta BK, vann gruppen i Falun och är klart för finalspel.

I år är det pojkar och flickor födda 2006 och senare som ska göra upp om medaljerna. I fjol blev TV-pucken annorlunda på grund av coronapandemin och det var bara utvalda distrikt, beroende på ranking, som fick vara med.
Då fick inte Dalarna vara med. Det fick de i år och då vann de gruppspelet i Falun. Det blev segrar mot Värmland (4-2), Västmanland (4-3), Bohuslän/Dal (9-0) och Gästrikland (3-0). Enda förlusten kom mot Örebro län (2-3).
I laget ingick Avesta BK:s Pontus Bergström, Casper Harjula, Sebastian Lindqvist och Emil Rautsilla. Även tidigare ABK-spelaren Viktor Lyckman var med i truppen

I helgen är det flickornas tur att spela i Mora och då ska Dalarna möta Stockholm, Södermanland, Värmland, Västmanland och Örebro län.
Tre spelare från Avesta BK/Skogsbo SK är uttagna: Lovisa Norström, Filippa Englöf och Astrid Thorsberg. Lovisa var för övrigt med redan i fjol.

Facebook

ANNONS

ANNONS