ANNONS

Det var glädje, fart och konfetti när avgångsklassen från bygg- och anläggningsprogrammet sprang ut från Karlfeldtgymnasiet.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Studenter skuttar ut mot vuxenlivet

AVESTA. Det var konfetti, musik och feststämning när glädjerusiga studenter sprang ut genom kopparportarna vid Karlfeldtgymnasiet.

Även i år kantades studentdagen av vissa regler för att undvika trängsel och det såg alla till att följa. Anhöriga väntade snällt utanför avspärrningarna innan de tog plats vid utplacerade koner för att ta emot sin student.
Allt rullade på enligt planering och avgångsklasserna släpptes ut i intervaller och efter gratulationer av anhöriga slussades de sedan vidare.
Det var en glädjefylld avslutning men med ett visst stråk av vemod. Studentdagen innebär också ett farväl till klasskamrater och lärare och att en ny period i livet tar vid. Men framförallt var det jubel och glädje över att äntligen ha tagit studenten.

Markus Lif togs emot av pappa Urban och mamma Birgitta. Markus hade också fått bygg- och anläggningsprogrammets stipendium.
Saga Vestlund, bygg- och anläggningsprogrammet, såg fram mot fortsatt firande. Först tillsammans med föräldrarna Peter Vestlund och Tanja Koskitalo.
Här är det eleverna från barn- och fritidsprogrammet som är på utgång.
Hanna Eriksson har gått barn- och fritidsprogrammet och gratulerades av mamma och pappa.
Så här glad var studenten Hanna Söderström.
Anhöriga väntade snällt på sin tur bakom avspärrningarna.
Glädjerusiga avgångselever från el-och energiprogrammet.
Ted Danilsgård togs emot av mamma Ulrika och pappa Peter. Ted var också en av dem som fick Stora Ensos stipendium.

Erik Nygårds togs emot av föräldrarna Harry och Elisabeth som hade gjort en fin och annorlunda skylt för att hedra sonen. ”Nu blir det lite firande och sen jobb direkt på Bravida”, säger Erik.
Studenterna Ella och Lovisa bjöds på fin transport av Erica Andersson i hennes Ford LTD -68. Ericas dotter Ellen hängde också med på turen.
Facebook

ANNONS

ANNONS