ANNONS

Transportstyrelsen har i samråd med Folkhälsomyndigheten förlängt förbudet mot studentflak, karnevalståg och motsvarande till och med 30 juni 2021 för att minska risken för smittspridning.
Foto: Veronica Rigtorp

Studenten blir inte som vanligt

BORLÄNGE. Fredagen den 11 juni är det dags för studenten. Med anledning av rådande pandemi kommer inte heller årets student bli riktigt som vanligt.

Borlänge gymnasieskola gör nu allt för att årets studenter ska få en fin och minnesvärd avslutning på sin gymnasietid, även om studentfirandet också måste anpassas till rådande omständigheter för att begränsa spridningen av coronaviruset. För gymnasieskolans studenter blir det därför ett firande i mindre skala i år igen, skriver Borlänge kommun på sin hemsida.
Allt firande under studentveckan som arrangerat av skolan kommer i år att ske på respektive skola, utan stora gemensamma samlingar.

Måndagen den 7 juni blir det mösspåtagning för samtliga avgångselever. Studenterna kommer att samlas klassvis på respektive skola.
Examensdag infaller på fredagen den 11 juni och då är det dags för studentavslutning. Eleverna samlas med sina mentorer på skolan för att sedan springa ut klassvis. Vårdnadshavare och elever kommer få mer information om upplägget från sin skola när det närmar sig.

Tänk på det här:
För att undvika stora folksamlingar kommer varje elev få ha max två gäster på plats som tar emot dem.
Det är väldigt viktigt att alla hjälps åt och tar sitt ansvar för att undvika smittspridning och följer anvisningar och rekommendationer. Tänk på det när det gäller avslutningsaktiviteter i skolans regi men även privat.
Det kommer inte att ordnas någon kortege med studentflak. Transportstyrelsen har i samråd med Folkhälsomyndigheten förlängt förbudet mot studentflak, karnevalståg och motsvarande till och med 30 juni 2021 för att minska risken för smittspridning.
Att hyra till exempel en partybuss räknas som en privat sammankomst och går under samma regelverk som när man hyr en lokal för exempelvis privata fester. De tillfälliga reglerna innebär bland annat att antalet deltagare vid den privata sammankomsten begränsas till maximalt åtta personer.

Tider för utspring fredagen den 11 juni:
Soltorgsgymnasiet klockan 10.30
Hagagymnasiet klockan 11.15-12.30
Hushagsgymnasiet klockan 11.50-12.30
Erikslundsgymnasiet klockan 11.15-12.00
Kråktorp klockan 11.30
Ljungbergsgymnasiet genomför sin avslutning på Fryshuset med utspring klockan 09.00-09.45.

Facebook

ANNONS

ANNONS