ANNONS

Stråklandslaget 2022 utspelar sig på Musikkonservatoriet i Falun den 5–13 augusti.
Foto: Dreamstime

Stråklandslaget 2022 – unga tonkonstnärer samlas i Falun

FALUN. Den 5–13 augusti genomförs Stråklandslaget 2022. Det hela är ett arrangemang av Riksförbundet Unga Musikanter. Under nio dagar samlas musiker i åldrarna 14–25 på Musikkonservatoriet i Falun. – Varje individ får utrymme att utvecklas i sitt eget musicerande och i skapandet tillsammans med andra, säger Hanna Hult Rosén som är generalsekreterare på förbundet i fråga.

Riksförbundet Unga Musikanter (RUM) är en av Sveriges största ungdomsorganisationer.
Man arrangerar flera kurser och nu nalkas den nationella stråkkursen Stråklandslaget 2022.
Detta sker på Musikkonservatoriet i Falun den 5–13 augusti.
– Under tidigare år har vi fått ta del av många talangfulla och drivna unga vuxna som under Stråklandslaget skaffat sig vänner för livet. Varje individ får utrymme att utvecklas i sitt eget musicerande och i skapandet tillsammans med andra, framhåller Hanna Hult Rosén, generalsekreterare på Riksförbundet Unga Musikanter.

Under nio dagar kommer eleverna inte bara vässa sina musikaliska kunskaper i antingen fiol, viola, cello eller kontrabas, utan även få utbildning i ledarskap, teambuilding och samarbete.
– Det är viktigt att alla känner sig trygga och sedda under kursen och vi jobbar aktivt med att skapa en rolig tid för deltagarna. Det är fantastiskt vad dessa unga människor kan skapa tillsammans som grupp, betonar Hanna Hult Rosén i kommunikén från det musikaliskt lotsade förbundet.

Vidare upplyser man också att kursen avslutas med tre offentliga konserter i Falun.
Dessa tilldrar sig följande platser och datum:
▪ 11 augusti – kammarmusikkonsert på Gruvmuséet Falu Gruva
▪ 12 augusti – konsert med stråkorkester och celloensemble i Sundborns kyrka
▪ 13 augusti – konsert med stråkorkester och celloensemble i Nybrokyrkan

Stråklandslaget arrangeras av Riksförbundet Unga Musikanter i samarbete med Musikkonservatoriet Falun och vänföreningen Musikkonservatoriet Faluns Vänner.

Facebook

ANNONS

ANNONS